Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

VUIT SÓN MULTITUD
VUIT SÓN MULTITUD
Una de les normes capitals d’aquesta vida és que qualsevol abús és perjudicial. Ja parlem de menjar, de beguda, tabac, alcohol, el consum...

Una de les normes capitals d’aquesta vida és que qualsevol abús és perjudicial. Ja parlem de menjar, de beguda, tabac, alcohol, el consum de matèries primes, etc. No obstant, tot controlat en certa mesura, menys el tabac, és inofensiu i fins i tot necessari. Com les rotacions al primer equip del Barça per molt mal que faci la derrota contra l’Alabès al Camp Nou del passat dissabte.

Una cosa és clara, si volem que la plantilla arribi a final de temporada en òptimes condicions físiques, cal moure banqueta. Si no és així, passarà com l’any passat on vam acabar agraint l’eliminació a la Lliga de Campions contra l’Atlètic de Madrid. Hem de ser realistes i admetre que gràcies al fet de no haver de jugar entre setmana, l’equip va poder recuperar forces per afrontar la recta final de temporada i la Final de Copa del Rei.

Però Luis Enrique, amb el que recolzo de manera incondicional, va cometre un error. Un contratemps que no crec que acabi sent fatal, encara queda un món, i anem equivocats si pensem que el Real Madrid no cedirà cap punt. Però hem de tenir present que estem davant d’una errada de forma, no de concepte.

El futbol és un esport d’equip. Evidentment que en plantilles com la del Barça jugadors com Messi, Iniesta, Suárez, Neymar, etc., són els que marquen la diferència. I malgrat que són humans i que necessiten descans, sobretot amb els pas dels anys, aquest va ser l’error contra l’equip basc. Prescindir del factor equip aplicant una rotació que va suposar l’aparició de fins a 8 jugadors no habituals a l’onze inicial.

Hem de felicitar a la secretaria tècnica per la confecció de la plantilla, i estar d’acord amb el tècnic asturià alhora d’afirmar que tenim la millor plantilla dels últims anys. És a dir, un sublim 11 inicial amb múltiples opcions a la banqueta. Però l’equip és l’equip, amb tots els mecanismes que comporta, i no es pot presentar l’onze inicial que vam veure el passat dissabte.

Les rotacions s’han de fer cada partit. Així de contundent malgrat el que s’hagi llegit al paràgraf anterior, però per tal de no perjudicar a l’equip s´han de limitar a un màxim de 3 modificacions per jornada. És a dir, un canvi per línia. La quantitat i qualitat de la plantilla ho permet. I si no hi ha cap dubte que si s’apliquen correctament, i es manté l’autoexigència de la plantilla, aquesta temporada promet ser espectacular.

Luis Enrique és un gran entrenador, una persona intel·ligent, i per molt que ho negui a la roda de premsa, estic segur que de portes endins reconeix que es va equivocar. Dubto molt que tornem a veure una alienació plena de canvis com  la del passat dissabte. I per molt que diguin alguns periodistes, ja siguin culers o madridistes, no hi ha cap mena de dubte que el tècnic asturià està totalment capacitat per dirigir les regnes d’aquesta plantilla.

 

“No hi ha res bo del que no es pugui abusar” (Gregorio Marañón)

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee