Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

VILLARREAL VS FC BARCELONA
VILLARREAL VS FC BARCELONA
TUIT: El primer partit de Figo a l’estadi després de fitxar pel Madrid. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: El primer partit de Figo a l’estadi després de fitxar pel Madrid. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Figo era un ídol per nosaltres, considerat el millor extrem del moment, i havia insultat des del balcó de la Generalitat als madridistes amb el càntic “blancos, llorones, saluden a los campeones”.

Durant tot l’estiu del 2000 es va estar especulant amb la marxa de Figo al Madrid si Florentino Pérez guanyava les eleccions a Lorenzo Sanz. Deu dies abans de la presentació amb el Madrid, Figo va fer una entrevista amb l’Sport i havia dit “esta es y será mi camiseta. Gane o pierda Florentino las elecciones, no seré jugador del Real Madrid. Sólo jugaré en el Barça”. Florentino va guanyar les elecciones i Figo va marxar al Madrid després de pagar 10.270 milions de pessetes, el traspàs més car fins el moment. Si Figo es quedava al Barça havia de pagar una indemnització astronòmica al Madrid, per tant, va marxar i la cara el dia de la seva presentació no era d’alegria precisament. Figo diria més tard que ell no en sabia res de la clàusula, que era cosa del seu representant, però quí sap no?

Un dels moments més esperats de la temporada era com rebrien els culers a Figo el primer partit al Camp Nou i com afectaria aquesta rebuda al jugador.

Recordo els nervis mentre esperava al meu seient de l’estadi que sortissin els jugadors. De fet, tothom estava força nerviós. Personalment crec que Figo no s’esperava la magnitud de la reacció culer a la seva traició.

Quan va sortir a la gespa, l’afició va cridar com mai, va xiular amb totes les seves forces, va ensenyar pancartes on el deixaven com a traidor, “pessetero” i altres adjectius, va fer una mocadorada… en resum, va fer tot el que va poder per demostrar-li tot el despreci a un ídol que ens va deixar tirats per anar a l’etern rival, per guanyar més calers i després d’haver-no negat un munt de cops!!

Recordo que no es podia escoltar res del que deia Manel Vic però, la gent estava tan concentrada a fer saber Figo la seva indignació, que van abaixar el volum un moment mentre Manel Vic deia el nom de Figo i feia una aturada per tal que la gent reaccionés. I ho va fer!! I com!!!

Dues hores abans del partit, Figo ja va veure que no seria un dia fàcil quan van deixar l’hotel camí de l’estadi i la gent ja li va deixar sentir el menyspreu. Després, durant l’escalfament, el públic que hi havia a l’estadi li va ensenyar pancartes ofensives i la primera gran xiulada. Durant el partit, cada cop que tocava la pilota rebia una gran xiulada i si feia una falta la gent encara cridava més.

L’entrenador del Barça, Van Gaal crec, va decidir que la millor opció per aturar Figo era un jove Carles Puyol. El marcatge va ser impecable i Figo va fer un dels pitjors partits de la seva vida.

El partit va acabar 2 a 0. Figo va saludar els jugadors del Barça que es trobava mentre anava cap al vestidor amb el cap cot i mentre la gent seguia xiulant, ensenyant pancartes i fent onejar els mocadors amb totes les seves forces.

Aquell dia Figo ni tan sols va ser capaç d’atendre els periodistes que, suposo, el buscaven com bojos.

A la gespa de l'estadi va caure un cap de porc, un dia explicaré el que sé d'això.

Salut i èxits !!!!!!

 

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee