Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Un llast cada vegada més gran

En els darrers partits, el Barça s’està veient atacat per les lesions, que, sumades a la sanció de la FIFA, limiten la plantilla de Luis Enrique.
Un llast cada vegada més gran
Un llast cada vegada més gran
En els darrers partits, el Barça s’està veient atacat per les lesions, que, sumades a la sanció de la FIFA, limiten la plantilla de Luis Enrique.

Sembla que aquest any les lesions han arribat de nou. Després d’una temporada especialment plàcida, la passada, que va culminar amb el Triplet i que es va fonamentar en la salut física, ara tot s’ha capgirat i tot ataca la plantilla. Són tot un seguit d’imprevistos que, en poques ocasions, estan sota control però que es poden intentar minimitzar. I aquí cal aturar-se.

Perquè l’any passat, el Barça va encetar la temporada a Anglaterra fent un stage preparatori. Ni gires, ni “bolos”, ni viatges transatlàntics; uns dies a una ciutat esportiva de luxe preparant-se físicament a la perfecció. Aquest any, però, hem tornat a volar mig món, a moure’ns sense parar, i hem viatjat més que jugat. Els futbolistes s’han desgastat i ara es nota.

Va començar Douglas a la pretemporada i en total, des de juliol, han caigut vuit jugadors. Han caigut els futbolistes clau de la plantilla, i als Bravo, Alba, Alves i Vermaelen, que ja estaven de baixa, se'ls hi va sumar dimecres Rafinha, l’home cridat a revolucionar el vestidor aquesta campanya. Estava en un estat de forma estel·lar, era la resposta a l’encallament en atac, era la solució que arribava des de la banqueta. I va caure en combat. Una autèntica llàstima, hem perdut una peça de gran valor, un diamant que estàvem polint i que ja començava a ser clau en el pla tàctic de l'equip. Esperem que aquesta lesió no li costi la carrera...

I com una bola de neu que rodola pel vessant de la muntanya això cada vegada es fa més gran. No només amb una preparació dubtosament dolenta, sinó que als contratemps físics s’hi suma ara un impediment que semblava oblidat: fitxar. Perquè després d’un estiu sense incloure jugadors i havent mantingut un bloc que semblava fiable, de nou, les lesions urgeixen noves cames.

Ara, com que segurament aquesta FIFA deshonesta no ens deixarà fitxar tot i haver patit una lesió de llarga durada, cal plantejar-se si al gener cal incorporar algú altre. I crec que és imprescindible. Si abans de la lesió de Rafinha ja era necessari, ara és imperiós, per cobrir la seva baixa i guanyar un fons d’armari que necessitarem.

I és que mentre això de la FIFA ja ho sabíem abans de començar, les lesions ens han arribat de manera imprevista i costarà lluitar contra elles. Les rotacions, de moment, semblen l’única resposta al desgast físic, i la revolucionària alineació d’ahir de Luis Enrique, si bé inesperada, va ser útil, i més que ho serà en el futur. Mentre funcioni, aquest és el camí, aquesta és l’única manera d’evitar que els esculls que ens ataquen, un tan injust i l’altre tan desafortunat, acabin estroncant el progrés col·lectiu.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee