Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Un Gamper poc de broma

El Barça afronta, contra la Roma, la darrera prova abans de la primera final de la temporada i els homes de Luis Enrique necessiten ultimar al màxim la preparació.
Un Gamper poc de broma
Un Gamper poc de broma
El Barça afronta, contra la Roma, la darrera prova abans de la primera final de la temporada i els homes de Luis Enrique necessiten ultimar al màxim la preparació.

Mai m’he mostrat massa partidari del Gamper. Les molèsties físiques que pot ocasionar, la data inoportuna, la falta d’alguns jugadors, els rivals de baix nivell a què estàvem acostumats i la diàspora de l’afició, que, en conseqüència, converteix la festa blaugrana en una “turistada”, m’havien fet ser reticent davant un trofeu cada cop amb menys sentit. Aquest any, però, les coses canvien.

Perquè el Gamper arriba en el moment idoni, al lloc adequat. Ja amb tota la plantilla en escena --a falta de Bravo, que arriba avui--, servirà com a prova final abans dels primers compromisos oficials. El rival, un històric italià i vigent subcampió de la Sèrie A, posarà a prova els homes de Luis Enrique, que, ja rodats, no veuran perillar el seu físic. Així, doncs, ens trobem davant l’última preparació seriosa abans de les supercopes, una cita que s’ha d’aprofitar per acabar d’enllestir l’equip. No podria caure millor. A més, després de la derrota d'ahir, serà l'oportunitat de greixar les últimes peces i afegir a l'engranatge col·lectiu els quatre reforços pendents, els brasilers i els argentins.

I també voldria aprofitar aquest moment, ara que s’acosta la presentació de la plantilla davant l’afició, per exposar dos breus comentaris, dues reflexions cridades per l’actualitat.

I és que no han passat ni tres setmanes que Bartomeu va ser reelegit president del Barça que ja ha començat a fer-ne de les seves. Ningú ha dit que l’afer de les estelades i la UEFA sigui fàcil, ni de bon tros, però tothom demana una mica de credibilitat i honradesa. Bartomeu va repetir que recorrerien la sanció i va insistir i insistir a dir que el club no es quedaria quiet. Doncs bé, del recurs no se n’ha sabut res. I sí, seuran a parlar amb la UEFA, però la multa ja s’haurà pagat. El Barça és molt més que això.

D’altra banda, però, cal tenir una felicitació profunda per l’actitud de Messi i Mascherano, escurçant les seves vacances per reincorporar-se abans d’hora a la disciplina col·lectiva. És cert que són pocs dies i que físicament haurien canviat poc, però el gest em va deixar sense paraules. Estava lleugerament disgustat per la seva tornada tardana, pensant en els compromisos propers, que els privaria de suficients entrenaments amb el grup. Res de tot això. La seva decisió em fa sentir orgullós com a barcelonista. Leo, Javier, moltes gràcies!

I bé, la pretemporada s’acaba i això ja comença! Dimecres, la Roma, última prova abans de l’hora de la veritat. Més enllà del resultat, que atorga un simple trofeu, seran importants les sensacions, el feeling entre la plantilla i el rendiment individual i col·lectiu al camp. Un cop acabat el Gamper, quedaran cinc dies per corregir els últims serrells, abans que el dia 11 el Sevilla sigui el primer examen de veritat.

L’equip arriba en forma; els cracs, “com toros”; l’entrenador, preparat, i l’afició, il·lusionada. Tots els ingredients són a la graella, ara només falta que el sextet es comenci a coure.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee