Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Un filial irreconeixible

Després d’uns anys d’esplendor, el Barça B ha caigut en una inèrcia absolutament negativa i encadena un seguit de decepcions que fan trontollar el futbol base.
Un filial irreconeixible
Un filial irreconeixible
Després d’uns anys d’esplendor, el Barça B ha caigut en una inèrcia absolutament negativa i encadena un seguit de decepcions que fan trontollar el futbol base.

No me’n sé avenir. El filial blaugrana no aixeca el cap i sembla conduït a la misèria. El Barça B, la fàbrica de talents, la joia de la corona de la Masia, està naufragant i ofereix una imatge miserable. Qui ens havia de dir fa uns anys que acabaríem així? Qui s’imaginava que el talent emergent blaugrana passejaria per la segona divisió B? Qui podia sospitar que el futbol de formació no seria professional? Semblava impensable, però està passant i em preocupa.

Perquè davant nostre tenim els jugadors que han de construir l’equip d’aquí a uns anys, uns futbolistes que necessiten forjar-se a base de triomfs per respondre més endavant. Els joves necessiten formar-se, aprendre i agafar experiència, i per aconseguir-ho, competir contra rivals de nivell, lluitar per les places de privilegi i sumar victòries és la millor manera. Però ara no són al lloc adequat per fer-ho: el seu lloc on jugar no és la segona divisió B; després de cinc temporades a la divisió de plata --aconseguint els dos millors resultats de la història, dos tercers llocs--, han tornat a caure a una categoria que no els correspon i, de moment, semblen condemnats.

Fins ara, el rendiment de l'equip tampoc és l'esperat. El desordre tàctic al camp, la inseguretat defensiva i la falta d'encert de cara a gol, entre d'altres, són els dèficits que cal corregir per millorar més endavant. Aquests problemes, però, ja vénen de la temporada passada, quan Jordi Vinyals va substituir Eusebio Sacristán --el primer entrenador destituït a la història del filial--, però no va aconseguir revertir la situació. Aquelles carències s'han arrossegat i, ara, l'equip paga els errors de la campanya anterior.

I no em preocuparia tant si el nostre club no tingués un model fonamentat en la Masia. El Madrid, que tira de cartera sempre que ho necessita, no s’implica en la "Fábrica" i només vol veure el seu filial en categories superiors per prestigi futbolístic. Però aquí és diferent: aquí necessitem la Masia per assegurar el futur.

Per això, és urgent que el filial reaccioni, es posi les piles i reverteixi la situació. De moment, Gerard López, cridat a revolucionar el filial, no està aconseguint els seus objectius, però té confiança per seguir treballant en el projecte. Cal insistir en el model perquè, si hi confiem, al final, s’aconseguiran els resultats que volem.

Malauradament, en aquest inici de temporada, veure jugar el Barça B és trist, depriment i no motiva l’afició. Però esperem que les coses canviïn i que a final d’any animar el nostre filial sigui il·lusionant; no només pel fet de veure guanyar el Barça sinó per poder garantir una joventut sòlida per tenir un futur estimulant. No es tracta d’un segon equip blaugrana, es tracta del futur culer.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee