Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / En clau blaugrana!

Un Barça estel•lar

L'afició del Barça, tatxada de respectuosa i cívica, sancionada pel tema de les estelades.
Un Barça estel•lar
Un Barça estel•lar
L'afició del Barça, tatxada de respectuosa i cívica, sancionada pel tema de les estelades.

Les institucions més importants del futbol, la UEFA i la FIFA, sancionen al Barça repetitivament. El màxim òrgan, pel cas de la Masia i de tenir jugadors menors i estrangers dins la casa, la qual cosa, segons es justifiquen, pot afectar al seu desenvolupament com a persona. Pel que fa a la UEFA, ja és un suplici veure com el club és sancionat pel tema de les estelades i els xiulets a l’himne d’aquesta institució. La meva pregunta respecte a això últim és: quan es deixarà de tractar la bandera independentista com un símbol nazi?

La UEFA atorga al club com el màxim responsable del comportament de les seves respectives aficions. En aquest sentit, l’article 16 d’aquesta entitat exposa que pot ser sancionat “l’ús de gestos, paraules, o qualsevol mètode per transmetre qualsevol missatge que no sigui propi de l’esport, especialment tots aquells de caràcter polític, ideològic, religiós o de naturalesa provocativa”. Per tant, reglament en mà, la UEFA pot carregar contra el Barça les existents sancions. Multes d’aquestes característiques se’n veuen constants. Sense anar més lluny, el Reial Madrid va ser sancionat per l’existència de crits racistes, un fet que res té a veure amb l’exhibició de símbols independentistes.

La multa econòmica és el menys important. S’ha de defensar la llibertat d’expressió i no s’ha de limitar lo que la gent del Camp Nou vulgui expressar de forma ètica i pacífica, ja que el que es crida a l’estadi té un ressò internacional. Volem aixecar-nos i cridar qui som, què volem i d’on venim. El fet de multar-nos és com si ens silenciessin, com si no poguéssim expressar-ho, un atac contra la nostra identitat.

El més estrany i curiós del cas és que sigui una entitat com la UEFA qui multi al Barça per aquest fet. És un cas bastant insòlit, donat que totes les sancions van dirigides a crits racistes o de violència. En canvi, aquesta sanció va dirigida a aficionats que reclamen la independència del seu país de forma pacífica, sense fer mal a ningú ni sense atacar ningú. Encara resulta més estrany que la Federació Espanyola no hagi dit mai res respecte les estelades en partits de la Lliga, més enllà de les xiulades a l’himne espanyol de les finals de Copa del Rei. No hauran vist una ocasió perfecta per fer pressió a la UEFA en sancionar el Barça, ja que no s’atreveixen a fer-ho ells? Imagineu-vos quin escenari hi hauria a Catalunya en cas que la Federació Espanyola sancioni al Barça per les estelades al Camp Nou en partits de la Lliga... És una suposició; repeteixo, una suposició.

En definitiva, és irònic com la afició del Barça, sempre tatxada de cívica i respectuosa, ara sigui sancionada. Ara caldrà veure quin tipus d’estelades ensenyarem al Camp nou el pròxim 4 de novembre, i si tornarà a haver-hi sanció. El Barça recorrerà a la justícia ordinària per aquest cas, pot ser també caldrà mirar més enllà de la UEFA i veure quins interessos hi ha a darrere.  

Twitter: @rikard1994

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee