Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Talls elèctrics

Un Barça irregular continua líder a la Lliga però no es pot despitar si no vol acabar naufragant en un desenllaç de temporada inesperadament frustrant.
Talls elèctrics
Talls elèctrics
Un Barça irregular continua líder a la Lliga però no es pot despitar si no vol acabar naufragant en un desenllaç de temporada inesperadament frustrant.

Sumem i prou. Però és el més important. La llum que semblava haver-se tornat a encendre a Corunya i davant l'Sporting, un fluorescent de gols que ens va il·luminar, ha perdut part de la seva brillantor. I ara patim per la seva encesa. Fa massa partits que el Barça no acumula una trajectòria regular, que trasllada dubtes i que fa desconfiar a l'afició. Alguna cosa se'ns ha trencat. Tot i això, com sentenciava fa unes setmanes, no cal ser derrotistes ni abaixar al cap, tirem endavant els partits que queden i celebrem el títol com cal. Però, si us plau, reaccionem abans que sigui massa tard.

No reclamo una tempesta elèctrica com la de fa unes jornades quan estàvem endollats. Ara mateix no tenim aquest capacitat. Però no cal subsistir amb bombetes incandescents; podríem intentar ser llums de LED. Només per sobreviure fins al final i a l'estiu ja renovarem la instal·lació --que tampoc crec que s'hagi de canviar al complet--.

I el que em preocupa d'aquesta irregularitat és que es contagiï desafortunadament a la Copa i que davant el Sevilla no hi hagi reacció. Aquell serà un dels partits més importants de la temporada, i no podrem fallar. Tenim temps per preparar-nos, per recarregar les piles, però quan arribem al Calderón ningú es podrà apagar. Els endolls hauran de funcionar a les màximes revolucions.

El que s'ha apagat, per sempre, és la veu del Camp Nou, la càlida, tendra i familiar veu de Manel Vich, l'etern speaker de l'estadi. Han estat 60 anys els que ha estat darrere el micròfon del feu culer, que ressona arreu i dóna la benvinguda a jugadors i afició. Manel Vich ha sigut testimoni de l'evolució recent del club, ha seguit amb intensitat els triomfs de l'equip, ho ha vist tot, ha sigut estimat per tothom. Ell és l'únic que mai ha fallat, que ha estat sempre allà, donant-ho tot com el que més per uns colors que també són els seus. I mireu com era d'important que, fins i tot, el mateix Ronaldinho --en la seva etapa de brillantor-- el va homenatjar després d'un gol al Camp Nou el 2007.

Doncs mireu, tenim un motiu més per emportar-nos aquesta Lliga; pel Manel, pel Johan, pels culers eterns. No falleu, no fallem. Per ells, per tots. Que no s'apagui la llum.

PD: Que ningú temi per una reedició del Tamudazo el diumenge al Camp Nou. Ni Caicedazo, ni Asensiazo. No sigui que visquem un altre Suarazo i els hi caiguin quatre gols...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee