Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Suspens en tecnologia

El Barça va esgarrapar un trist punt del Benito Villamarín en un partit defectuós. La polèmica arbitral va tornar al centre de l’huracà i posa de manifest la imperiosa necessitat d’introduir tecnologia al món del futbol.
Suspens en tecnologia
Suspens en tecnologia
El Barça va esgarrapar un trist punt del Benito Villamarín en un partit defectuós. La polèmica arbitral va tornar al centre de l’huracà i posa de manifest la imperiosa necessitat d’introduir tecnologia al món del futbol.

Algun dia havia de passar… Tant jugar amb foc i al final, s’han acabat cremant. I és que, de manera incomprensible, les altes instàncies de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) continuen sense apostar per la introducció de la tecnologia al futbol per tal d’evitar, principalment, els gols fantasma. Té un punt d’inversemblant, la veritat.

En un món en què els jugadors parlen més al Twitter que davant els micròfons, les destitucions d’entrenadors es coneixen a la xarxa i tothom té accés a una plataforma que mostri imatges o vídeos dels partits, Espanya continua a la prehistòria tecnològica. Les altres quatre grans lligues europees fa temps que han implementat l’ull de falcó per controlar les jugades dubtoses a la línia de gol, però Ángel María Villar, president de la RFEF, s’hi oposa i, per tant, tots els futbolistes s’han de veure perjudicats. A la resta de competicions on la tecnologia de la línia de gol ja s’aplica, no hi ha hagut cap incident, ans al contrari; s’ha reduït la polèmica en circumstàncies de tensió.

I aquí, quan progressarem? Quan acceptarem que les càmeres poden veure millor que les persones? Quan acceptarem que l’ull de falcó no treu competència als àrbitres sinó que els facilita la feina? Quan acceptarem que el món actual tot està en moviment i que cal adaptar-se amb rapidesa a les novetats? Fins quan un equip de la lliga espanyola --siguin quins siguin els seus colors-- podrà ser perjudicat per decisions arbitrals que se solucionarien amb un simple invent? Renovar-se o morir…

A finals del segle passat, Apple s’anunciava dient “Pensa diferent”, i ja seria hora que els encarregats de capgirar-ho tot plegat comencessin a fer servir el cervell d’una manera alternativa. Alternativa a la tradició encotillada que ens guia constantment cap al desastre.

Sí, diran que el cost és excessiu i que es pot seguir confiant en el criteri dels col·legiats. Sí, segur? Tal com està l’economia actual, no crec que sigui cap problema apostar per l’ull de falcó; de fet, seria una de les inversions més eficaces i útils fetes últimament. Veurem fins quan dura aquest serial… Haurem d’esperar fins que Piqué sigui president?

Deixant de banda les polèmiques arbitrals i tecnològiques, futbolísticament el d’ahir va ser un partit pobre del Barça, que taca el seu bon expedient d’aquest començament d’any. Esperem que sigui un accident, però queda demostrat que ja no existeix la categoria de “rival assequible”. Cal seguir remant...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee