Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Suplents de primera línia

Aquest estiu, el Barça ha invertit més que mai en fitxatges, i ha reforçat, en especial, la banqueta amb jugadors reserva que puguin desencallar amb garanties partits travats.
Suplents de primera línia
Suplents de primera línia
Aquest estiu, el Barça ha invertit més que mai en fitxatges, i ha reforçat, en especial, la banqueta amb jugadors reserva que puguin desencallar amb garanties partits travats.

Més de 120 milions d'euros, sis incorporacions, la segona inversió en fitxatges mai feta i el pitjor balanç entrades/sortides de la història; són números d'un estiu de rècord a can Barça. I és que la secretaria tècnica del club ha apostat fort per la cartera aquest mercat i ha volgut reforçar com mai una plantilla afeblida per les sortides. Luis Enrique exigia oxigen, i després de veure com algunes peces de l'engranatge van fer les maletes era cabdal proveir la banqueta del Camp Nou de suficients recursos per afrontar una temporada exigent. La solució? Invertir. Ja diuen que pagant Sant Pere canta...

De la gestió que s'ha fet dels fitxatges i de la necessitat de gastar tant tenint una pedrera creixent en podem parlar més endavant, però penso que aquesta temporada --i ja era hora-- la majoria compartim la idoneïtat de les incorporacions. Perfils joves, amb recorregut, amb cert bagatge i experiència, disposats a ser suplents un parell de temporades per créixer i fer-se un lloc. Els ingredients, de moment, són els adients.

La manera de combinar-los, però, dependrà, com tot, de la mà que tingui Luis Enrique i de les rotacions que estigui disposat a fer. Ara bé, ja no té excusa per apostar únicament per un onze prototipus fix. De recursos en té...

I més enllà de repartir descansos, els suplents també van bé en moments, com ara, en què el malefici internacional del maliciós virus FIFA contagia els jugadors. Perquè sempre acabem amb la mateixa història... I si ens curem en salut, si ens vacunem com a mesura preventiva, evitarem molts dels mals. Així, entre suplents i titulars aconseguiran cobrir onze places amb un nivell respectable. La inversió d'enguany obre les portes a mantenir el nivell malgrat les lesions i això, tal com està el panorama, és tan difícil com important.

Pensem, per exemple, en el trident. Una davantera alternativa formada per Denis Suárez, Paco Alcácer i Arda Turan --en el cas que la MSN no estigués disponible-- seria altament competitiu i estaria entre les més ben preparades de la primera divisió. Almenys això ho tenim cobert.

Pintat així, l'escenari és bo de veure. Però sempre li podem trobar una taca. En aquest cas, l'abandonament del model de la Masia. És cert, s'ha apostat poc per la pedrera, però amb un equip a Segona B es fa difícil. I no podem oblidar que la meitat dels titulars del primer equip s'han format aquí.

El que cal és treballar per impulsar i millorar el futbol base i, alhora, garantir la competència del primer equip. Primer, fem créixer els fonaments i després ja els explotarem. De moment, una simbiosi entre mercat i Masia és la garantia de futur.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee