Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

SPORTING VS FC BARCELONA
SPORTING VS FC BARCELONA
TUIT: El dia que van segrestar Enrique Castro "Quini", març del 1981. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: El dia que van segrestar Enrique Castro "Quini", març del 1981. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

L'any 1981 va ser un any complicat. Érem a la transició, temps complicats políticament parlant. Per posar uns exemples, ETA al febrer va segrestar dos cònsuls a Bilbao i un a Barcelona i pocs dies després esclatava el 23F amb tot el que això va suposar.

Quini va arribar al Barça l'any anterior i el vam gaudir durant quatre anys. Els dos primers anys va ser Pichichi. El segrest es va produir després del partit contra l'Hércules jugat al Camp Nou. Dos homes a punta de pistola van fer pujar Quini a una furgoneta i se'l van endur. Hi va haver molta confusió durant la nit ja que ningú tenia molt clar què passava, feia pocs dies dels segrestos d'ETA i de l'intent de cop d'estat. Un cop va estar clar que era un segrest, tothom es va implicar per tal d'aconseguir l'alliberament de Quini. Jugadors i afició només volíem tornar a tenir Quini entre nosaltres, res més importava. Fins i tot, els jugadors es van negar a jugar cap més partit fins que Quini fos alliberat però els van obligar a fer-ho. El jugador que va substituir Quini a l'alineació, Ramírez, no va sortir al camp amb el 9 a l'esquena ho va fer amb el 14. Potser cal recordar a alguns seguidors més joves que abans els jugadors que sortien al camp com equip inicial duien els números de l'1 a l'11 segons la seva situació al camp i els suplent portaven del 12 al 18, no com ara que cada jugador escull el seu número per jugar tota la temporada. El segrest va durar 25 dies i el Barça no va guanyar cap partit en aquest temps.

Alexanko es va convertir en el portaveu de la família i era l'encarregat d'anar informant de les novetats. Durant l'investigació es va saber que els segrestadors eren aragonesos per l'accent al parlar. La policia també va descubrir que les trucades es feien des d'una cabina del casc antic de Barcelona i el dispositiu de vigilància va estar a punt de tenir èxit. Vigilaven totes les cabines de la zona i la clau policial era "el pájaro está en la jaula". En una de les trucades, un policia que vigilava  dues cabines, va arribar tard per molt poc a la que va fer servir el segrestador.

Un dels motius pel que es va allargar el segrest va ser com fer el pagament. Els segrestadors, en sentir-se vigilats, van refusar la fórmula de recollir els diners d'una paperera dels carrer. Fins i tot van amenaçar de tallar-li un dit a Quini si no s'agilitzaven els tràmits del pagament. Com a prova de vida els segrestadors van deixar a un lavabo d'una cafeteria de Barcelona una cinta amb la veu de Quini tranquilitzant a la família. 

Finalment es va decidir fer el pagament del rescat obrint un compte a una entitat suïssa on s'ingressaria l'import del rescat., 100 milions de pessetes. Va ser així com es van poder saber les dades d'un dels segrestadors i, un cop detingut, va confessar el segrest, el lloc on estava amagat Quini i els noms dels altres segrestadors.

Quini va estar durant tot el segrest en un soterrani d'un taller mecànic de Saragossa, un forat de petites dimensions on només tenia un matalàs i sense cap tipus de llum exterior. Li donaven menjar un cop al dia i el despertaven amb música de Julio Iglesias que era el seu músic preferit. Quan va entrar el policia per alliberar-lo, Quini es va tapar amb el matalàs perque es pensava que l'anaven a matar i crec recordar que va perdre el coneixement un cop es va adonar que l'havien rescatat. Passades les dues de la matinada, Quini arribava molt prim, amb barba i amb aspecte molt cansat.

Quini va reaparèixer una setmana més tard contra el Valladolid al Camp Nou i vam plorar tots! Va aconseguir ser Pichichi aquella temporada. Un cop alliberat va parlar bé dels seus segrestadors i va retirar l'acusació de segrest contra ells. El Barça va seguir amb l'acusació. Finalment, els segrestadors van ser condemnats a 10 anys de presó i a pagar 5 milions de pessetes al jugador però Quini no els va voler.

L'alliberament va ser una operació conjunta entre la policia espanyola, la suissa i el Barça. Va rebre el nom d'"Operación Omega" perque el Barça estava gestionant una operació amb la firma suïssa de rellotges Omega.

Salut i èxits!!!!

 

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee