Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Sí, som assemblearis

Dissabte es va celebrar l’Assemblea de Compromissaris del Barça, on es van tractar temes d’interès que marcaran l’actualitat blaugrana i que cal analitzar.
Sí, som assemblearis
Sí, som assemblearis
Dissabte es va celebrar l’Assemblea de Compromissaris del Barça, on es van tractar temes d’interès que marcaran l’actualitat blaugrana i que cal analitzar.

Cada any sentim la mateixa pel·lícula; una Assemblea de Compromissaris llarga, monòtona i a estones avorrida, amb participació escassa i pocs al·licients marca el rumb del club. I enguany no ha estat una excepció. Nou hores de debat, votacions, discursos i torns de paraula, amb molts continguts per tractar, van culminar dissabte una jornada democràtica a can Barça. I al final, això és l’important; ser participatius, donar la veu al soci i comptar amb el feedbac dels compromissaris. A partir d’aquí, dels aspectes que es van tractar, hi ha certs temes sobre els quals m'agradaria posar la lupa.

En primer lloc, la qüestió més espinosa va ser el contracte amb Qatar. I una cosa va quedar clara. Si bé el patrocini va comptar amb el suport majoritari, aquesta va ser la moció aprovada amb menys suports. I no és casualitat. Qatar Airways mai ha comptat amb el suport de tota la culerada --com si ho fa Nike-- i potser seria hora d'actualitzar el patrocinador principal del club. Hi ha temps per endavant per negociar...

En segon lloc, Josep maria Bartomeu va recordar a Johan Cruyff i a Manel Vich --més faltaria-- i va anunciar que s'estaven buscant fórmules per donar tribut permanent a la figura de l'holandès. I ja triguen. Espero que la tardança sigui proporcional a la majestuositat de l’homenatge. Cruyff ha significat tant pel Barça que serà difícil trobar un mètode de recordar-lo amb tota la seva dimensió. Al final, el que comptarà serà el detall... però ha d'arribar. Jo seria partidari de posar el seu nom al nou estadi, però sembla que els interessos econòmics --sempre pel mig-- no ho permetran.

En tercer lloc, i derivat de l'intercanvi de declaracions dels darrers dies, considero que el Barça ha de mantenir una posició implacable davant paraules --com les de Tebas-- que taquen sense justificació la imatge del club. Paraules brutes, que contaminen i que només volen dinamitzar la polèmica i inundar portades. Res. Cal defugir-ne i fer la nostra. I quan freguin l'insult --com en aquest cas--, denunciar-ho. Però no entrem a fer política, que d'això ja se'n fa prou. A vegades, sembla que oblidem que estem aquí per jugar a futbol. I punt.

Per acabar, crec que és obligat fer referència a la baixa participació en l'Assemblea. Només el 19% dels compromissaris convocats van assistir a la cita en el moment més concorregut. Una mica pobre, la veritat... Falten incentius per motivar la implicació, i un model més dinàmic i menys protocol·lari potser ajudaria. Per pensar-s'ho...

I dit això, que quedi clar per activa i per passiva que em fa sentir orgullós ser soci d'un club que compta amb la seva gent per prendre decisions; hem de saber posar en relleu que els socis tinguin veu i vot i siguin part de l'estructura del club. A altres llocs, en canvi, es deixa tot a la mà dels poders unipersonals del gran líder... En això, també som més democràtics.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Messi va tornar a silenciar el Bernabéu i amb un gol a l'últim minut aviva la lluita pel títol de Lliga. El Barça encara té esperança!

Lee

Ahir vaig mencionar en el meu article que el Barça no podia deixar passar el últim tren que li quedava per lluitar per la Lliga. I l’ha...

Lee

Avui és un dia clau. Un cop eliminats a quarts de final contra la Juventus, i amb la Final de la Copa del Rey a l’horitzó, la victòria al...

Lee