Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Rotacions desequilibrades

En els darrers partits, Luis Enrique ha fet descansar alguns dels seus jugadors per mantenir-los a to físicament, però a les seves seleccions, aquests futbolistes no gaudeixen del repòs que necessitarien.
Rotacions desequilibrades
Rotacions desequilibrades
En els darrers partits, Luis Enrique ha fet descansar alguns dels seus jugadors per mantenir-los a to físicament, però a les seves seleccions, aquests futbolistes no gaudeixen del repòs que necessitarien.

És el rotllo de sempre i ja comença a cansar. A mi el primer. Però no per això s'ha de deixar de denunciar: el virus FIFA existeix i lesiona el futbol. I és que no és profitós ni per l'espectacle ni per a l'esport que cada dos per tres les competicions de clubs s'interrompin per un parell de compromisos internacionals. Aquesta tàctica no funciona i, per això, cal trobar-li una alternativa.

El principal problema del sistema actual és que a les seleccions els jugadors no reposen i, per tant, són els entrenadors dels equips els que han de distribuir descansos. Però no són els clubs els que paguen? No són ells els que tenen els futbolistes en propietat? No es dediquen els futbolistes a això per jugar amb i per als seus clubs? No és tot això cert? I llavors, per què s'han de sacrificar els clubs? Aquesta és la primera reflexió que ens hauria de fer meditar si, realment, el mètode que es fa servir avui en dia és coherent.

Davant d'això, dibuixo dues alternatives. La primera és la possibilitat de fer menys aturades pels partits de seleccions; aquesta temporada se'n faran cinc, però aquest número es podria reduir. Si es fessin menys aturades amb més partits concentrats a cada una, els seleccionadors podrien dosificar els seus futbolistes en els enfrontaments clau i els podrien deixar a la banqueta, per exemple, en els amistosos.

L'altra possibilitat seria disputar tots els partits de seleccions a l'estiu, un cop acabada la competició de clubs i, així, no s'interferiria de cap manera en la dinàmica de clubs. Alhora, les lligues podrien acabar abans, ja que no es perdrien caps de setmana entremig. El que passa és que el màrqueting i els interessos econòmics es podrien veure afectats per la reducció de la presència de les seleccions al llarg de l'any i això no interessa.

Es miri com es miri, però, sembla prou evident que les aturades pels compromisos FIFA no donen els seus fruits, ans el contrari. Cal replantejar-se la manera d'afrontar aquestes cites i no pot seguir passant que siguin els clubs els damnificats i, a sobre de rebre jugadors lesionats, siguin els entrenadors els que hagin de fer rotacions amb els seus propis futbolistes.

Cal un canvi de rumb, una modificació en favor de jugadors, entrenadors i aficionats. Cal una revolució, sobretot, en favor del futbol.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee