Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Renovacions a la vista

Enmig de les vacances de Nadal, als despatxos del Camp Nou continua havent-hi feina i, en breu, es començaran a coure tres de les renovacions més importants de la temporada.
Renovacions a la vista
Renovacions a la vista
Enmig de les vacances de Nadal, als despatxos del Camp Nou continua havent-hi feina i, en breu, es començaran a coure tres de les renovacions més importants de la temporada.

Per aquestes dates, sempre arriba la mateixa història: el traumàtic moment d'afrontar les renovacions. Això que li fa mandra a tanta gent... El parlar, negociar, debatre i intentar arribar a acords. A nosaltres ens interessa el futbol i quan s'hi colen entremig moviments als despatxos, tot s'embolica. Però bé, això també forma part d'aquest circ. I hi hem d'anar de cara.

La primera pedra de toc per la directiva serà la continuïtat de Messi, que a partir d'ara serà la gran protagonista. El seu contracte actual és vigent des del maig del 2014 i caduca el 2018; és evident, doncs, que comença a ser un tema urgent. Ara, però, no cal que esmerci el meu intel·lecte a llistar els arguments que sostenen la imperiosa necessitat que Messi continuï vestint de blaugrana. Per això, considero que la directiva hauria de moure, mar, cel i terra per aconseguir la signatura de l’argentí. Ell ho és tot i és el denominador comú dels darrers èxits culers; si continua, tenim títols assegurats, però si se'n va... Ja ho veurem. I estic convençut que els diners no acabaran sent un inconvenient. L'únic que em va fa por --i que espanta la culerada-- és que els problemes amb Hisenda condicionin els acords. I em sabria molt greu que ens quedéssim sense Messi per culpa dels impostos --sense assenyalar uns o altres--. Una negociació esportiva no pot estar lligada a la fiscalitat. I això va per les dues parts.

El segon assalt als despatxos serà el d'Iniesta. El manxec va signar l'últim contracte el desembre del 2013 i, com a l'argentí, també se li acaba el 2018. En aquest cas, des de la premsa s'assenyala que les relacions entre club i jugador no són les més idònies i que aquí pot costar més traçar acords. En principi, crec que don Andrés no hauria de ser un actor que posés massa dificultats per mantenir-se lligat amb el Barça, però mai se sap... Malgrat que no sempre se li reconeix, Iniesta és la pedra filosofal del mig del camp blaugrana i, per extensió, del rendiment de l'equip. Messi marca, però sense el capità, el Barça seria una mica menys Barça.

En els dos casos, la directiva comença a tenir pressa. L'interessant seria tancar les renovacions abans de l'estiu i deixar-ho tot enllestit de cara a la propera temporada. Si no fos així, quedaríem presos dels terminis i del pas del temps. D'aquí a un any, al gener del 2018, ja podran començar a buscar alternatives i començaran les interferències. Pel bé de tothom, com abans, millor.

L'últim front que ha d'abordar la directiva és a la banqueta; la continuïtat de Luis Enrique no està garantida --més encara després de les declaracions de l'asturià l'altre dia en una entrevista a Barça TV--. És evident que aquesta serà la més difícil, però cal treballar-hi amb tots els mitjans. També és diferent a les altres, ja que el lloc d'entrenador genera un desgast que no pateixen els jugadors. Tot quedarà al cap de Luis Enrique. El que decideixi ell, serà el que acabarà passant. I punt. Poc més pot fer la directiva. Bé, sí: crear el clima idoni perquè decideixi que sí. Després de la primavera s'hi posaran, i tindran temps fins al juny; el compte enrere ha començat.

Dit tot això, queda clar que en les properes setmanes i mesos l'àmbit esportiu correrà paral·lel a la feina dels despatxos. I una alegria al camp serà assimilable a un triomf burocràtic. Ha arribat el moment que la directiva guanyi la seva Champions particular.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee