Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Registre no trobat

El Barça ha repetit la gesta d’ara fa sis anys i ha tornat a escriure una pàgina daurada en el llibre de la història del futbol.
Registre no trobat
Registre no trobat
El Barça ha repetit la gesta d’ara fa sis anys i ha tornat a escriure una pàgina daurada en el llibre de la història del futbol.

“No s’han obtingut resultats”, deia Google divendres a la nit si buscaves “equip de futbol amb dos triplets”. Ahir, 40 hores després, més de 140.000 resultats decretaven el Barça com a únic club de tota la història del futbol a conquerir dues triples corones. Anècdotes exagerades i còmiques a banda, el que és una veritat innegable és que aquesta plantilla ha tornat a demostrar que el cicle que va néixer el 2008 no s’ha acabat i que es renova, i reneix, i es regenera any rere any, malgrat les traves amb què es troba, obviant les mentides idealistes de la caverna. Sense fer-ne cas.

I no em posaré jo ara a descriure com va anar el partit dissabte, tothom ho va veure, tothom va assistir a la culminació d’una temporada perfecta; més de 400 milions de persones van admirar la delícia apoteòsica blaugrana. Perquè després d’alçar la Champions al cel de Berlín, els sentiments més profunds, les emocions més intenses són a flor de pell i cap racionalitat analista es pot fer lloc entre la passió, l’emoció i el batec blaugrana dels nostres cors.

Mentrestant, asseguda, la història es queda muda, en silenci, sense resposta davant la gesta de l’equip blaugrana. Quatre Champions de les deu últimes, jugadors amb un pòquer de títols, dos triplets, un recorregut a la màxima competició europea esmicolant tots els campions nacionals; algú n’havia sentit a parlar mai?

Diuen que el Madrid és el millor club del segle XX. Van dir. En el passat. El Madrid és un club amb més història que present, més records que objectius. El Barça, en canvi, de moment es posiciona com el millor equip del segle XXI i és, senzillament, un club amb un present històric, un record proper extasiant, un record passat millorable, però un futur, estimant culers, estimulant. Il·lusionant.

Perquè aquests futbolistes mantenen l’ambició i la il·lusió intactes i les ganes de seguir guanyant continuen sent màximes. Marxaran jugadors, hi haurà canvis, però el nucli romandrà inalterable. Un cicle sense fi, un regnat sense límit, una manera de guanyar envejada arreu del continent. Que diguin el que vulguin, que ens sancionin sense poder fitxar, que facin tot el que creguin necessari. Que el límit d’aquest equip no el posa cap mandatari ric o cap organisme incompetent, aquest equip té corda fins que ell vulgui. I ara és el moment de continuar trencant registres.

PD: El triplet ha obert la porta a un possible nou sextet. Estem preparats per al repte! I, per cert, és utòpic pensar que en uns quants anys podem atrapar les deu Champions del Madrid? No ho crec. Escrit queda...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee