Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Rècord de records

A la banqueta del Barça, Luis Enrique ha signat un altre rècord i suma un registre que és herència de la trajectòria d’un projecte col·lectiu de gran envergadura.
Rècord de records
Rècord de records
A la banqueta del Barça, Luis Enrique ha signat un altre rècord i suma un registre que és herència de la trajectòria d’un projecte col·lectiu de gran envergadura.

Matí d’història al Ciutat de València. I no, no ho dic per un partit que recordarem sempre o per un resultat que passarà a la memòria. Ni de bon tros; l’equip va ser-hi només per posar la bóta i endur-se els tres punts. Poca cosa més. Si parlo d’història, però, com tothom sap, és per una altra cosa; és per mirar el passat, avaluar uns registres de rècord i felicitar els protagonistes d’una història que no és nova.

En aquesta línia, avui hem de fer zoom en les matemàtiques. I és que ahir, a València, els números van planar irremeiablement sobre l’ambient.

No només el Barça va sumar el 28è partit sense perdre, sinó que Luis Enrique va assolir, amb matrícula d’honor, la xifra dels 100 partits al capdavant de la nau culer. Deixant aquesta darrera efemèride en l’anecdotari, sense oblidar que els seus registres són els millors de la història, m’agradaria enfocar la visió cap a un rècord que deixarà empremta.

28 partits sense perdre; des de la desfeta al Pizjuán a principis d’octubre ningú ha aconseguit superar el Barça. Ningú. Un Barça que s’ha mostrat sòlid, decidit i letal, tot i que en massa moments no ha mostrat la seva millor versió, i certes fragilitats, incertes i desconnexions puntuals han posat en risc, en més d’una ocasió, la marca assolida per l’equip de Luis Enrique. Els blaugrana, però, han competit amb ofici i han tirat endavant tots els partits.

Arribats a aquest punt, jo em pregunto: tot això ha sigut i és mèrit i obra de Luis Enrique? Doncs, em sap greu pels luchistes --si és que n’hi ha--, però em temo que no. Perquè fa temps que el Barça viu instal·lat al cim del futbol, a la glòria esportiva, i això no ho ha aconseguit per la figura eminent d’un entrenador que, fent de Messies, ha guiat l’equip fins a cel, sinó per la culminació i la força d’un projecte col·lectiu amb cares canviants.

Des de Rijkaard fins a Luis Enrique, la majoria d’entrenadors que han passat per can Barça han triomfat i, amb un mateix nucli de jugadors --que s’ha anat renovant i reforçant-- han construït un edifici de grans dimensions. Per això, ara que Luis Enrique, merescudament, ha escrit una altra pàgina de la història, seria bo que tinguéssim un reconeixement, també merescudíssim, pels seus predecessors, que, molt abans que ell, es van fer càrrec de l’equip i van aportar-hi el seu granet de sorra. Rijkaard, Guardiola, Tito --no cal parlar del Tata…-- i ara Luis Enrique han sumat capacitats i fórmules de joc a la idea global i han donat lloc al Barça actual; una equació de quart grau que porta l’equip al primer graó del futbol mundial. Tots han fet la seva aportació i l’equip que està a un partit d’assolir una xifra única és fill de tot el seu llegat.

I sí, 28 partits sense perdre, un rècord que porta el segell de Luis Enrique i l’empremta d’un Barça modern, però que manté el caràcter i la medul·la dels Barces que han enlluernat el futbol des de fa temps. El Barça, un projecte comú amb molts cossos, però sempre amb el mateix vestit: la victòria.

PD: D’aquell Guardiola que el 2011 també va acumular 28 partits invicte, Luis Enrique n’ha “copiat” tots els registres menys un: els gols marcats. Els del lucho han anotat un gol més; la resta, tot empatat. Pel que fa als resultats, almenys...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee