Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Quin estiu ens espera...

Després de les sortides d'Alves i Bartra, el mercat d'aquest estiu a can Barça es presenta feixuc i amb dificultats excessives.
Quin estiu ens espera...
Quin estiu ens espera...
Després de les sortides d'Alves i Bartra, el mercat d'aquest estiu a can Barça es presenta feixuc i amb dificultats excessives.

Fa pinta que veurem massa moviment aquest estiu al mercat blaugrana... I no ho acabo d'entendre. Amb un equip guanyador, un bloc sòlid i uns jugadors rejovenits hauríem de tocar les dues tecles que desafinen i poca cosa més. No cal fer grans revolucions.

És cert, però, i ho portem dient des de l'agost, que a aquest equip li falta fons d'armari i necessitaria un parell o tres suplents de qualitat que generin competència a la plantilla per repartir descansos i solucionar els partits encallats. Cal trobar, doncs, algun jugador resolutiu en moments puntuals i que estigui a l'altura dels titulars actuals. No sé d'on ha de venir ni quan podem invertir, però crec que és prou evident que s'ha de fer alguna despesa important. El problema, segurament, és d'on treure els diners.

I paral·lelament a les inversions de futur, no podem malbaratar els valors que ja tenim; hauríem d'intentar retenir les peces clau de l'equip actual i mantenir un conjunt ferm. Tanmateix, i malauradament, els dos primers a marxar han estat Alves i Bartra. El brasiler el trobarem a faltar, i molt, després de vuit anys al Camp Nou, la seva disbauxa, les seves carreres amb la pilota, les seves centrades desesperades i el seu humor a la sala de premsa i davant les càmeres emigra --sembla que a Itàlia-- i deixa orfe la llarga banda dreta, que ja porta el seu segell. La tasca de substituir-lo serà complicada, tant pel valor futbolístic com pel rol que tenia dins del vestidor, però ens haurem de sobreposar.

Al seu costat, Bartra ha acabat fent les maletes i ha decidit partir a la recerca de noves oportunitats, nous reptes i, sobretot, més minuts. Em sap greu que hagi hagut de marxar --i més pel preu que ho ha fet-- perquè en tot moment he cregut que estava capacitat per guanyar-se un lloc a l'onze titular del Barça. Al final, però, si Tito, Tata i Luis Enrique l'han apartat potser és per alguna cosa que se'ns escapa...

D'altra banda, aquest estiu ens tocarà tornar a perseguir un central --com cada temporada...-- i tal com està el mercat i la caixa d'estalvis del Barça, es presenta un camí costerut. I ja veurem com acaba l'afer Mascherano...

A partir d'aquí, espero que aquestes dues sortides que ja s'han produït --juntament amb la de Sandro-- siguin les úniques de l'estiu i que en aquests mesos de calor no es desfaci l'equip de Luis Enrique. Cal una renovació, sí, però només necessitem una actualització del software, un pas més enllà per complementar el que aquest any hem trobat a faltar. Alguns jugadors voldran marxar, segur, però hauríem de persuadir-los perquè no ho facin i intentar suplir-los en la mesura que puguem. I alhora, intentar reforçar un equip guanyador. Hi haurà moviment als despatxos, és inqüestionable, i bona part del rendiment de la plantilla de l'any que ve quedarà en mans de Robert Fernández. Esperem que al setembre puguem fer un balanç positiu.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee