Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Port d'alta muntanya hivernal

Una temporada més, en arribar a aquestes dates, al Barça se li presenten unes setmanes intenses de partits sense descans i de compromisos exigents per no perdre pistonada.
Port d'alta muntanya hivernal
Port d'alta muntanya hivernal
Una temporada més, en arribar a aquestes dates, al Barça se li presenten unes setmanes intenses de partits sense descans i de compromisos exigents per no perdre pistonada.

Torna la pujada. Després d'uns quilòmetres plans, d'unes setmanes de certa calma a can Barça, les dificultats estan de tornada. I les que més espanten a hores d'ara, més enllà de les lesions, són les dates del calendari que li espera als homes de Luis Enrique. Esperpèntic. Una altra mostra de la sobreexplotació que s'imposa als jugadors, i que es podria reduir acceleradament si es limitessin les infames aturades per seleccions. Però tant se val... Les coses són com són i ens hi hem d'acostumar. En el pròxim mes, el Barça tindrà deu partits, un cada tres dies. Prepareu-vos, que arriben emocions fortes.

I és que com ja és tradició, per aquestes dates hi ha una elevada concentració d'activitat futbolística, que combina jornades de Lliga, el desenllaç de la lligueta de la Champions i la primera ronda de la Copa del Rei; l'exigència ve servida. Aquest any, a més, la duresa de la pujada té dos afegitons. D'una banda, les nombroses lesions que pateix l'equip i que estan deixant despullat a Luis Enrique. Ja ha hagut de tirar del filial, però seguint aquest ritme potser haurà d'anar a pescar al juvenil.

D'altra banda, l'amistós que els homes de Luis Enrique jugaran a Qatar d'aquí a un mes. Incomprensible. Ja tindrem temps per parlar-ne, però tal com està el panorama a can Barça, no crec que sigui la millor idea desplaçar-se a Qatar a cansar-se, arriscar-se a patir lesions i augmentar la fatiga col·lectiva només per una suma --més o menys petita-- de diners... De moment, ja se sap: Qatar, Qatar everywhere...

Mirant cap endavant, és cert que en aquesta ocasió els rivals que esperen el Barça no són dels grans o els candidats als títols --excepte el Madrid, que vindrà al Camp Nou a principis de desembre--. I en aquest sentit, el Barça patirà més pel sobreesforç de les cames que per l'exigència de l'oponent. Tanmateix, no s'hi val a badar. La superioritat no dóna punts i aquesta temporada ja hem tingut prou sorpreses davant d'equips que a priori eren petits. S’ha d’afrontar cada partit amb els cinc sentits desperts per evitar ensurts.

Dit tot això, i crítiques a banda, és innegable que per a un aficionat al futbol aquestes setmanes que venen són un regal: futbol a cada cantonada. I sense abandonar la ment crítica davant d'això, aprofitem per gaudir una mica d'aquest espectacle!

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee