Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Poc a dir

Nou naufragi del Barça a Anoeta davant d’una Reial Societat molt superior. El Barça no va saber guanyar a San Sebastià i es va frustrar, novament, en el seu intent fracassat de superar els donostiarres.
Poc a dir
Poc a dir
Nou naufragi del Barça a Anoeta davant d’una Reial Societat molt superior. El Barça no va saber guanyar a San Sebastià i es va frustrar, novament, en el seu intent fracassat de superar els donostiarres.

Poques anàlisis es poden fer d’un partit que posa en consonància tota la crítica futbolística. Els experts coincideixen a dir que la Reial Societat va trepitjar, ensorrar i minimitzar el Barça, que es va mostrar impotent durant els 90 minuts, i això és suficient per deixar clara la diagnosi de partit. Però diuen que el primer pas per superar un problema és reconèixer-lo i, almenys, això va fer Luis Enrique en acabar el partit a Anoeta. Com a mínim, tots coneixem les deficiències de l’equip i ara podem començar a remeiar-les.

A escala general, el partit d’ahir va ser un despropòsit global. Només hi va haver un equip sobre el terreny de joc, que va saber imposar la seva llei i la seva manera d’afrontar el partit. I, després d’això, el problema més gran pel Barça no té a veure amb la diferència respecte al Madrid, que s’amplia, sinó que va lligat a les conseqüències a llarg termini que fan que ens comencem a fer preguntes. Hi ha entesa entre la MSN i la resta de l’equip? La baixa d’Iniesta ha estat ben coberta? Tenim prou recursos a la banqueta? El partit d’ahir indueix a respondre un triple no.

Això és preocupant. Però encara és més frustrant haver de dir que Neymar ha salvat un punt o que l’empat és bo veient el partit. És frustrant escoltar Luis Enrique en sala de premsa i veure que el seu discurs és el propi de l’entrenador de l’equip rival que s’enfronta al Barça. Però no és el pitjor. Més decebedor és haver d’escoltar el jugador de la Reial Zurutuza reconeixent que, per ells, l’empat té gust de derrota. Té tela la cosa...

I és que fa ja sis anys que no guanyem a Anoeta –des del 2007 amb Rijkaard– i encara no hem trobat la fórmula. Com pot ser això? Com pot ser que golegem el City de Guardiola i no puguem amb la Reial Societat?

Falta mentalitat que les visites a San Sebastià són crucials, començant per Luis Enrique, que en roda de premsa treia ferro a la mala ratxa blaugrana al feu donostiarra. No és important el que ja ha passat, sentenciava, però oblidava que els precedents han de servir per corregir errors. Perquè, al final, cada vegada el guió de partit és el mateix. No es tracta d’una mala dinàmica, es tracta d’una deficiència de causes incertes però símptomes evidents: pèrdua de punts i quedada en evidència.

El Barça va tornar a ser ofegat per la Reial, fins i tot en la possessió, que va ser pel conjunt basc. Aquest equip no té remei. És qüestió de futbol.

Almenys, però, per a l’optimisme, una declaració d’intencions de Luis Enrique: “sens dubte, al Clàssic estarem a un nivell superior al d’avui”. Esperem que estigui encertat… El futbol ho acabarà posant tot al seu lloc.

PD: Alhora que valorem negativament el paper del Barça, hem de realçar la figura i l’aposta futbolística d’Eusebio al capdavant de la Reial Societat. Eusebio ha deixat la seva empremta. Potser és la primera passa per acabar a la banqueta del Camp Nou...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee