Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Periodisme de bar
Periodisme de bar
La salut del periodisme no sembla passar pel millor moment. La realitat és que les xarxes socials han fet molt de mal a una professió que...

La salut del periodisme no sembla passar pel millor moment. La realitat és que les xarxes socials han fet molt de mal a una professió que fins fa pocs anys tenia un prestigi immens. I ja no parlem del periodisme esportiu. Et podia agradar més o menys la persona que t'aportava la informació, però com a mínim tenies la sensació que ho feia amb el rigor necessari perquè entenguessis el que estava passant.

Ara mateix, el periodisme esportiu s'ha allunyat i en alguns casos sembla més la gran tertúlia de bar. I no ens enganyem, la realitat és que segons quins temes s'han de parlar o es fan en aquest format o no s'aguanten per enlloc. El periodisme serveix per informar, investigar, conèixer i si de cas, en un segon terme, ja podem entrar a discutir, però primer cal conèixer tots els elements i tenir-los sobre de la taula. Molts s'han vist obligats a reformar-se en el periodisme esportiu i passar a formar part de la tertúlia de bar. I aquells que no han volgut passar per "l'aro", o han acabat a l'oblit o segueixen donant la seva realitat perquè ja tenien un nom tant important que no han patit la necessitat de fer un canvi. 

Ara bé, que s'empassa la gent? La polèmica, el debat. La informació a dia d'avui ja no interessa perquè la tenim a l'instant gràcies al 2.0. A qui li interessa una notícia sobre el Barça a les 8.00 de l'endemà quan ja ha sortit per internet, ràdio i televisió el dia abans. A pràcticament ningú. I tornant al debat, aquest es pot fer de moltes formes, però l'espècie humana és estrident en si i com més crits hi ha, més ens agrada. Som així i poc més podrem fer.

En l'anterior article parlava de la polèmica sobre el va passar a València el passat dissabte. Els elements són fàcils. Insults per una banda des d'abans de començar el partit -molts diuen que pel que cobren els jugadors ja va inclòs en el seus sous- i un llançament d'una ampolla i alguns encenedors. Per part dels jugadors del Barça una mala reacció i reprovable -un jugador no pot insultar a un aficionat- i una reacció posterior que molts podríem arribar a entendre.

Bé, no cal que expliquem tots els successos, però la premsa, en una setmana sense Champions League, ha trobar petroli per omplir minuts de televisió als quals han contribuit personatges com el president de la LFP Javier Tebas. I ja ens podem anar queixant d'aquest home i el Barça està molt bé que reprovi les seves paraules, però que tothom recordi que no ha tingu oposició a la candidatura de la presidència de la LFP i que el Barça va votar a favor. Com si no sapiguèssim des de fa anys com és.

Aquest és el periodisme que tenim ara mateix. Un periodisme que necessita carn, independentment de la que sigui, encara que estigui podrida. Moltes coses haurien de canviar.

Comentarios
Carles Ferrés Font
Politòleg i màster en Periodisme Esportiu. He informat durant 3 anys de l'actualitat de l'esport a planetadeporte.es. President de Finestra d'Oportunitat
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee