Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

PAS A PAS
PAS A PAS
Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà, també he preferit adquirir un rol observador pel gran espectacle de disbarats que s’ha arribat a dir, i la pilota ha de posar cada cosa al seu lloc. Que és, des de el meu humil punt de vista, el que realment importa. I el que ens hauria d’importar a tots.

Primer de tot vull desitjar el millor per a Ousmane Dembélé. Ara per ara no hi ha cosa més important que esperar que la recuperació del davanter francès sigui la més efectiva possible per tal de que es converteixi en una “gran incorporació per al mercat d’hivern”. Comptar amb un jugador tan important com Dembélé totalment recuperat i fresc ha de ser l’aspecte positiu d’aquest contratemps.

Pel que fa a la vessant esportiva, sembla ser que el Barça compta, i esperem que segueixi així, amb el factor més important i que va mancar la temporada passada per tal d’aconseguir els objectius desitjats: la regularitat. Sempre he defensat que el Barça es va reforçar bé la temporada passada, potser eren massa joves e inexperts a un nivell d’exigència característic a Can Barça, i que el que realment va fallar va ser la irregularitat de l’equip.

El partit contra el Getafe al Colisseum sempre es presenta difícil. És precisament a aquests camps on es guanyen Lligues i aquest cop la banqueta va ser determinant. Esperem que Denis Suárez agafi confiança i pugui demostrar la qualitat que el caracteritza, i que Paulinho, un gran jugador titular amb Brasil que l’ha marcat la seva procedència i el seu alt cost en relació a la seva edat, desenvolupi un rol important a l’equip.

En aquest aspecte hem d’entendre també la situació del mercat. La culpa no la té el PSG pagant 222 milions per Neymar, que els val tant per motius esportius com extra esportius. El problema és pagar 100 per Bale, 120 per Pogba, 80 per Morata, 90 per Higuaín, 90 per Lukaku, etc. Aquests jugadors són els que han desorbitat el mercat al haver-se pagat quantitat molt més elevades del que realment costen. El que fa que Cristiano Ronaldo o Neymar hagin sortit “baratos”. Això fa que el Barça hagi de treballar la masia més que mai.

Del que hem de parlar realment és de futbol. Òbviament les coses no s’han fet de la millor manera possible. Naturalment que no podem obviar que l’amenaça de la moció de censura és evident, procés totalment respectable i legítim i amb motius suficients com per ser plantejada.

La plantilla és la que és. Personalment crec que tenim “material” per fer una temporada molt interessant. I el que cal fer com a bons barcelonistes és donar el màxim suport a un equip que, de moment, va per bon camí. Cal deixar treballar, ganes no els hi falten, i posar-hi molta paciència. Això no és res més que el principi i encara queda un món.

 

“Qui depèn del mercat està definitivament perdut.” (Rodolfo Fogwill)

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee