Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Pare, et trobo a faltar

Quan es compleix un any de la mort de Johan Cruyff, el pare modern del futbol, entrenadors, aficionats i futbolistes recorden la seva figura i s’adonen que, 365 dies després, continuen plorant la desaparició del mite.
Pare, et trobo a faltar
Pare, et trobo a faltar
Quan es compleix un any de la mort de Johan Cruyff, el pare modern del futbol, entrenadors, aficionats i futbolistes recorden la seva figura i s’adonen que, 365 dies després, continuen plorant la desaparició del mite.

Pare, vas marxar ara fa un any, sense avisar, sense que et poguéssim acomiadar com et mereixies. Sabíem que estaves patint, que estaves delicat, però confiàvem que, com sempre, derrotaries totes les adversitats i guanyaries el partit contra el càncer. No va poder ser…

Però sàpigues, pare, que aquí a baix no t’oblidem, que aquí et seguim tenint present i mantens la teva flama encesa en el cor de tota la parròquia futbolera. La teva petjada serà eterna en l’ADN del futbol --i en especial del Barça, ho sé…--, la teva força i determinació romandrà inalterable en el meu tarannà i la teva manera d’afrontar el futbol --i la vida-- ens seguirà inspirant. Només has mort de cos, pare, la teva filosofia continua ben viva.

I ni avui, ni demà, ni qualsevol dia a partir d’ara, tindrem temps ni espai per reconèixer-te tot els que em vas donar i tot el que et devem. És tan gran, pare, el teu llegat. Vas ser tan gran. Ets tan gran. Les anàlisis sobre la teva mentalitat futbolística i la teva revolució tàctica són més que abundants i són reveladors de la transcendència que va comportar el teu pas per les banquetes. Pare, ets inesborrable.

Així que, pare, sigues conscient que per mi mai moriràs, per mi sempre seguiràs sent el meu pare. I si aquests dies de record i reconeixement, coincidents amb l’aniversari del teu traspàs, em donen l’oportunitat, trobaré sempre per aquestes dates l’ocasió de dedicar-te unes paraules, uns pensaments, uns murmuris, que em facin sentir més a prop teu. Però durant tot l’any, al llarg de tota la temporada, el millor reconeixement que et podrem fer serà seguir jugant com a tu t’agradava, com tu ens vas ensenyar, pare.

Perquè les lliçons d’un pare, Johan, mai s’obliden.

Dóna records a la comunitat futbolística del cel.

Atentament,

El futbol

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee