Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

OSASUNA VS FC BARCELONA
OSASUNA VS FC BARCELONA
TUIT: Quan jugàvem amb només dos jugadors estrangers. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Quan jugàvem amb només dos jugadors estrangers. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

 

Quan vaig començar a anar a l’estadi els equips tenien només dos jugadors estrangers. Per mí, els nostres sempre eren els millors, Kubala, Maradona, Ronaldinho, Ronaldo, Romario, Schuster, Alcántara, Eulogio Martínez, Sotil, Cruyff, Neskeens … els dos millors jugadors estrangers del moment. Hem tingut sempre els millors i hem tingut la sort de tenir el millor jugador de tots els temps (espero que es retiri al Barça!!).

 

A partir de la Llei Bosman, de finals dels noranta, i resumint es va liberalitzar el fet de contractar estrangers i els equips van poder contractar tots els jugadors que volien per crear el millor equip possible.

 

No estic segura de si m’agradava més abans o ara. Tot té la seva gràcia. Abans teníem grans jugadors de casa, una masia que es cuidava i gent implicada. Ara, pagant Sant Pere canta. Hem professionalitzat totes les categories inferiors i es fa venir criatures d’on calgui per tal de buscar genis.

 

Una cosa que no m’agrada és que es paguin tants diners per una persona. Aquests moviments de diners donen peu a que representants, directius i gent amb pocs escrúpols s’aprofitin de la situació i guanyin diners de manera fraudulenta. No vull dir que ho facin tots però mala praxis n’hi ha.

 

Abans, també és cert que es jugaven menys partits i tenir una plantilla amb molt bons suplents no era tan important com ara. Hi havia un equip titular i la gent el podia dir de memòria. El Nostradamus no hauria tingut cap èxit! El preu dels jugadors també era molt diferent.

 

Adaptar-se al Barça no ha de ser fàcil. Només puc parlar de la temporada que vaig estar treballant per Barça TV i els jugadors seguien les ordres de Puyol i Xavi. Un dia li vam donar una càmera de vídeo a un jugador jove per tal que ens fes de reporter pel programa i gravés com és jugar un partit fora de casa, desplaçaments, hotels, xerrades, estones de relax, pre i post partit, tot aquest tipus de coses. Quan li vam anar a buscar la càmera i a parlar amb ell ens va dir que no havia gravat res perque li havien prohibit. No buscàvem ensenyar situacions compromeses ni posar a ningú en un compromís només volíem donar un nou punt de vista i respondre a possibles dubtes o curiositats dels socis. Més de deu anys després ho ha mig ensenyat Piqué amb els seus periscopes i ha compromès companys més del que nosaltres ho hauríem fet.

 

Salut i èxits !!!!!!

 

Comentarios
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee