Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

Operació: Sortida?

En l'article de la setmana passada vam fer un repàs als jugadors que, després de la valoració del seu rendiment i l'anàlisi del seu futur com a blaugranes, han d'abandonar la plantilla aquest estiu de forma necessària. Fins i tot amb la sortida dels comentats, el Barça seguiria tenint problemes per encarar l'any tal com es va demostrar la passada campanya. Per tant, qui més hauria de sortir? Reflexionem
Operació: Sortida?
Operació: Sortida?
En l'article de la setmana passada vam fer un repàs als jugadors que, després de la valoració del seu rendiment i l'anàlisi del seu futur com a blaugranes, han d'abandonar la plantilla aquest estiu de forma necessària. Fins i tot amb la sortida dels comentats, el Barça seguiria tenint problemes per encarar l'any tal com es va demostrar la passada campanya. Per tant, qui més hauria de sortir? Reflexionem

En l'article de la setmana passada vam fer un repàs als jugadors que, després de la valoració del seu rendiment i l'anàlisi del seu futur com a blaugranes, han d'abandonar la plantilla aquest estiu de forma necessària. Fins i tot amb la sortida dels comentats, el Barça seguiria tenint problemes per encarar l'any tal com es va demostrar la passada campanya, on el fons de plantilla no va ser efectiu en els moments més necessaris i, juntament amb altres problemes, va provocar la caiguda tant a la Lliga com a la Champions. No obstant això, això no vol dir que hagin de marxar tots, sinó alguns. Els jugadors que seran nomenats a continuació són aquells que no encaixen del tot bé o no compleixen els requisits per vestir la samarreta culer.

Arda Turan (30 anys, Extrem Esquerra): Fitxat com i a preu d'estrella a l'Atlètic de Madrid, Turan jugarà la seva tercera temporada vestint com a blaugrana si no se’n va aquest estiu. La sanció de la FIFA, les lesions i la seva dura competència en totes les posicions possibles han sigut els seus obstacles més grans des sigut des de que és al Barça. Amb aquests pesos a les botes, Arda Turan ha quallat dues temporades insulses en què només ha mostrat un bon rendiment en partits de baix nivell marcant algun que un altre doblet en Fase de grups o eliminatòries de Copa. Tenint en compte la seva edat, la competència jove que té i les moltes ofertes que han arribat per ell, el club hauria de replantejar la seva situació i analitzar una possible venda. Encara que el seu preu de mercat ha disminuït en aquests últims dos anys, el mercat xinès és el fort comprador que el Barça necessita per donar sortida a jugadors com Arda. Una estrella que ha acabat sent fugaç.

Rafinha (24 anys, Centrecampista): Barcelonista de cor, Rafinha, amb el seu germà Thiago, va créixer a la Masia des de primerenca edat. El seu pas pel Celta el va fer madurar com a jugador i amb l'arribada de Luis Enrique al Barça, va aconseguir més protagonisme que el que tenia abans de la cessió a l'equip gallec. Encara amb l'oportunitat que li va brindar l'entrenador asturià, Rafinha no va aconseguir realitzar bons resultats. Després de tres temporades com a jugador de primer nivell al Barça, el còmput final de l'hispà brasiler no és tot el positiu que s'esperava. La freqüència de les lesions i la mediocre participació en el joc són els seus problemes més grans. Rafinha viu un cas molt semblant al d’Arda Turan, amb la diferència que l’Arda té 6 anys més i té un valor de mercat més elevat. Sens dubte és un jugador que aporta molt a l'equip en el paper de suplent, però, és això el que vol Rafinha? No ho sé. Hauria de ser venut? Potser si, tot depèn de com Valverde vulgui encarar el futur de la plantilla ..., veurem.

Sergi Samper (22 anys, Centrecampista): Com l'anterior comentat, Samper el podriem definir com un culé de sang donat que porta al Barça gairebé tota la seva carrera com a futbolista; i dic gairebé perquè aquesta passada campanya va ser cedit al Granada. La sortida que se li va oferir el passat estiu no l'ha aprofitat com calia. Com molts altres, Samper representa a la perfecció el cas de planter fallit, en aquest cas, fallit per culpa de l'alta competència en el centre del camp i la seva poca participació en els partits. Si el Barça vol ser un equip competitiu ha de quedar-se amb aquells que mostrin un bon rendiment, i Samper no ho ha fet. El club encara no ha tingut en compte la situació d'aquest jugador i no ha pronunciat paraula relacionada al seu futur, esperarem a properes notícies.

André Gomes (23 anys, Centrecampista): Fruit d'una baralla amb el Madrid, Gomes va acabar sent un fitxatge extremadament car per la qualitat que havia demostrat al València. Envoltat de polèmica, va arribar a les files del club l'estiu passat, convertint-se en una sorpresa que va deixar confusos als aficionats. El seu rendiment ha anat augmentant a mesura que avançava la temporada, però aquest no ha arribat al nivell mínim requerit si tenim en compte el seu preu (35 milions + 20 variables). Al contrari dels altres exemples, Gomes si ha gaudit de moltes oportunitats, sent titular fins i tot en partits d'altíssima exigència. No obstant això, tot i haver participat en grans esdeveniments, no ha aconseguit crear aquest feeling ni amb els seus companys (en el camp em refereixo) ni amb els aficionats. És molt difícil que aquest jugador abandoni la plantilla aquest estiu, atès que tant l'equip tècnic com la junta directiva voldran donar-li un any més perquè demostri que val el que van pagar per ell (senzillament per una qüestió d'orgull davant l'etern rival).

Personalment, si jo fos l'encarregat del club: en el cas de l’Arda escoltaria ofertes sempre que aquestes fossin acceptables (no menys de 25 milions), amb Rafinha faria el mateix però ho faria a l'hivern o l'estiu que ve, atès que és jove i no hi ha por al fet que es redueixi el seu valor de mercat. A Samper el cediria un any més a un equip de primera Divisió (el Girona per exemple) perquè seguís rodant a un alt nivell, i a Gomes li donaria un any més de marge per adaptar-se al ritme del club, però sinó complís amb el promès, seria venut a un preu raonable (30 milions mínim). Aquesta és la meva opinió, què pensa vostè?

En uns dies analitzarem els fitxatges que estan sonant més en els mitjans de comunicació i veure si serien profitosos o no.

 

Bruno Nevado De Wilde

11/07/2017

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee