Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

No tots hem de ser Messi

El Barça ha impulsat una campanya en suport del jugador davant dels seus problemes judicials, però dubto que aquest sigui el millor camí a seguir davant d'un cas de frau fiscal.
No tots hem de ser Messi
No tots hem de ser Messi
El Barça ha impulsat una campanya en suport del jugador davant dels seus problemes judicials, però dubto que aquest sigui el millor camí a seguir davant d'un cas de frau fiscal.

"Tots som Leo Messi"; això diu el Barça davant la condemna de 21 mesos de presó pel jugador i el seu pare per haver defraudat 4,1 milions d’euros a Hisendia. La sentència, que encara és susceptible a ser recorreguda al Tribunal Suprem, no seria sinònim de presó per ser inferior als dos anys, però és reveladora que els Messi s'han saltat la llei i han comès un delicte fiscal.

I davant d'aquesta situació, inversemblant i --probablement-- insòlita amb un jugador de la talla de l'argentí, el Barça com a club s'ha afanyat a posicionar-se al costat del futbolista per evitar un mal major: #TotsSomLeoMessi, sentencia el compte de Twitter de l'entitat. Una declaració de la qual en podem parlar...

Tots som Messi, sí. Sempre que l'argentí és al camp; davant el fum que ven la caverna, davant les entrades agressives dels defenses, quan perd amb la selecció, quan es lesiona o quan falla un penal. Sí, en aquests casos, tots som Messi. També jo. I el primer si cal. Per donar suport al millor de la història i ajudar-lo a superar-se i a posar-se al capdavant de l'equip. Sí. En el futbol, l'afició i Messi són una simbiosi.

Però davant de la justícia, quan parlem d'una condemna per frau fiscal, em permetré agafar un altre camí. Tots som Messi quan parlem de la llei? Doncs em sembla que no. Dura lex, sed lex --que deien els romans--; la llei pot ser dura, però és la llei i ni el futbolista més gran se la pot saltar. I menys encara, podem donar ànims a qui és considerat un delinqüent, per molt mal que ens faci; Messi ha estat condemnat a anar a la presó. Sí, a la garjola. I nosaltres hem de bolcar-nos a Twitter dient #TotsSomLeoMessi? Em sembla que la idolatria se'ns ha anat de les mans. Perdoneu-me, però jo no sóc Messi en el terreny judicial.

I entenc que el club hagi engegat aquesta campanya des de la por. La por que Messi es cansi i decideixi marxar del Barça per culpa dels problemes amb la justícia, uns problemes que segons sembla se'ls ha buscat ell mateix; de manera directa o, indirectament, confiant en qui no ho havia de fer. I no vull pensar que la iniciativa del club neix de la possible sospita que poders interessats s'amaguin darrere el procés judicial. No m'entra al cap. I confio que vivim en un Estat que, tot i ser profundament antidemocràtic, no juga --fins a límits tan insospitats-- amb la justícia. Fins que no es demostri el contrari, vull creure que un jutge ha dictat una sentència objectiva i demostrada. I punt.

Per tant, considero que el suport que li està donant el club a Messi, que és totalment legítim, ha sobrepassat els límits i només deriva del temor de la directiva a perdre el seu principal actiu. Messi és jugador del Barça, però també és ciutadà de l'Estat espanyol i ha de complir la llei. Que la directiva s'ocupi de fer-lo feliç al Camp Nou, que en la resta no hi pinta res...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee