Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

No hi ha manera!

De nou, Messi ha naufragat amb l’Argentina i ha vist com un altre títol internacional se li entravessava en l’últim moment.
No hi ha manera!
No hi ha manera!
De nou, Messi ha naufragat amb l’Argentina i ha vist com un altre títol internacional se li entravessava en l’últim moment.

Decepció rere decepció. Sembla que la selecció argentina s’ha divorciat per complet de l'èxit, que el país no aconsegueix trobar la fórmula màgica del triomf, que no és la que va ser. Mentrestant, els anys passen i la victòria es resisteix a l’albiceleste. Es resisteix i es resisteix. Dissabte una altra vegada.

Innegablement, un dels responsables de les darreres derrotes és Leo Messi, el capità, el crac, la gran estrella. El "10", tot i mostrar grans versions individuals, no assoleix l’excel·lència a què ens ha acostumat i, sovint alarmantment, tota la seva brillantor s’apaga. Havia de ser el guia i ha fallat. No se’l veu tant, no participa amb la mateixa influència, no marca amb tanta freqüència. No és el mateix. Per a ell és un fracàs personal; per al país, una maledicció nacional.

I és que la selecció argentina ha perdut les tres últimes finals de la Copa Amèrica que ha disputat (en les darreres quatre edicions), dues de les quals als penals. A més, com ja recorda tothom, l’any passat va naufragar a la final del mundial del Brasil davant Alemanya.

I com Messi, Mascherano. El "jefecito" també ha perdut dues finals de la Copa Amèrica, tot i que en edicions diferents, i la del Mundial. Per al defensa-migcampista, com ell mateix va assegurar, és un calvari jugar amb la selecció, una “tortura”. Es pregunta, segurament com tot el país, si les derrotes són moviments del karma. Trist, colpidor.

Aquest sentiment s’ha estès de manera general per tot el país i sembla que, cada vegada més, de manera irreparable. Però no. Encara queden algunes oportunitats per conquerir allò que el Futbol ha pispat a aquests jugadors. S’han de disputar alguns campionats i queda, a la recambra, l’última bala per disparar contra el destí. No la poden deixar escapar. Serà la definitiva.

Per a Messi, almenys, serà l'última oportunitat de mostrar al món que és un jugador blaugrana, però, també, argentí, i que és capaç de conquerir el món en l'àmbit de seleccions. És l’últim escull que li queda per clavar la seva bandera al món, una bandera que dirà “territori conquerit”. Conquerit mundialment, històricament i indiscutiblement. Ningú ho podrà qüestionar.

PD: Alguns s’han afanyat a recriminar a Messi que és un “perd finals”... Aquesta gent, alguns “periodistes” desacreditats, obliden que hi ha jugadors --com Cristiano Ronaldo-- que ni les juguen...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee