Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

No ens confonguem, si us plau!

Malgrat el triomf del Madrid a la final de Milà i la consecució de la Champions, la valoració de la temporada del Barça no ha de canviar; ha estat una gran campanya.
No ens confonguem, si us plau!
No ens confonguem, si us plau!
Malgrat el triomf del Madrid a la final de Milà i la consecució de la Champions, la valoració de la temporada del Barça no ha de canviar; ha estat una gran campanya.

S’ha acabat la temporada… i ho podria haver fet d’una altra manera, la veritat… Perquè un Madrid coronant-se a Milà no és la millor estampa per acomiadar un any com aquest. Però... no emboirem la visió panoràmica d’aquesta campanya! El Barça ha conquerit la Lliga i la Copa i es va convertir en el millor equip del món a Yokohama; als de Lucho els avalen 39 partits consecutius sense perdre, un 0 a 4 al Bernabéu, un estil de joc recognoscible i atraient i la figura individual d’un Suárez com a Pichichi fulminant. Ho ha tingut tot. I només dues setmanes de distracció el van desconnectar de la lluita pel Triplet. Poc més podíem demanar...

I sí, el Madrid ha guanyat la Champions, ja ho sé i a la capital no es cansaran de repetir-ho. Però el Barça ha guanyat la Lliga davant els considerats els millors equips del continent i la Copa superant el campió de la Lliga Europa. I a més, va conquerir la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs. Aquests són els mateixos registres que Guardiola en els seus dos primers anys, només canviant una Supercopa d’Espanya per una Copa del Rei. I en aquell moment, ningú va dir ni piu.

Tanmateix, és cert que, possiblement, el Doblet del Barça pot quedar lleugerament deslluït per la Undécima blanca --de la mateixa manera que un fracàs merengue hauria multiplicat el valor de l’èxit blaugrana--. Potser és veritat. Però això és inevitable en una rivalitat acèrrima en la qual uns sempre van en contra dels altres.

Tot i això, no podem rebaixar la valoració de la nostra temporada per un èxit extern que no podem controlar. I que, a més, és inferior al que hem aconseguit nosaltres: una Champions contra el tercer d’Itàlia (la Roma), el vuitè d’Alemanya (el Wolfsburg), el quart del Regne Unit (el Manchester City) i el tercer d’Espanya (l’Atlètic de Madrid) és menys que el Doblet blaugrana. I sí, davant d’aquests rivals el Madrid no ha fallat i potser fins i tot s’ha merescut aixecar l’orelluda --considerant el camí de roses que s’ha trobat--. Però quatre victòries contra quatre equips que no són, ni de bon tros, els millors d’Europa --de fet, no són ni els millors de les seves lligues respectives-- no poden ocultar un Doblet meritori. I no vull que això soni a excusa, però hem de ser rigorosos.

Les cinc Champions que ha aixecat el Barça han anat sempre acompanyades de cinc lligues --i en dues ocasions de la Copa del Rei-- i han postulat els blaugranes com a dominadors del continent. Una Champions aïllada, en canvi, com a bolet gloriós en una temporada buida no sol ser determinant; qui recorda equips que només guanyen la Champions? Aquests no passen a la història --vide el títol del Chelsea amb Di Mateo el 2012--. En canvi, el que marca llegenda és la Lliga, el campionat de la regularitat; qui oblidarà la campanya del Leicester?

En fi, que el Madrid té el seu mèrit d’haver guanyat la Champions… però no ens passem. El Barça ha hagut de suar més i durant més temps i al final ha obtingut una millor recompensa. No ho oblidem i comencem a preparar una temporada que ens torni a conduir a la glòria europea. Amb la Champions, sí, però sempre acompanyada de la Lliga i la Copa com a aperitiu. Així és com ens agrada als culers...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee