Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

No apte per a madridistes

La fotografia de Messi amb les cinc Pilotes d’Or provoca urticària entre el madridisme i genera l’enveja més insana a un Cristiano incapaç d’arribar al nivell de l’argentí.
No apte per a madridistes
No apte per a madridistes
La fotografia de Messi amb les cinc Pilotes d’Or provoca urticària entre el madridisme i genera l’enveja més insana a un Cristiano incapaç d’arribar al nivell de l’argentí.

Una més! I el recompte encara no s’ha acabat. Messi ha trobat a Zuric la seva segona residència, i a costa d’anar-hi cada any, ja s’hi sent com a casa. I és que són nou anys sent finalista de la Pilota d’Or, guanyant-la en cinc ocasions i quedant segon en tres més: el seu seient ja ve reservat de fàbrica. El ‘10’ culer és el protagonista del guardó des de fa anys i, qui sap, si en el futur aquesta distinció adoptarà el seu nom. De moment, ningú li pot fer ombra.

Però la gala no va tenir només regust argentí, sinó que va estar decorada amb una cortina blaugrana. El millor jugador, el millor entrenador i quatre dels integrants de l’onze de l’any van arribar del Camp Nou: tot un reconeixement al Triplet culer. Tanmateix, hi va haver un absent qüestionable: Luis Suárez, que, tot i l’esforç de l’any passat, no era ni en l’onze ideal, ni entre els finalistes; segurament, una injustícia, possiblement, pel pes mediàtic que encara arrossega Cristiano.

I ara em venen a la memòria unes paraules del portuguès, que va dir fa un temps que a ell li interessava més la Bóta d’Or que no pas la Pilota d’Or; que una són gols i l’altre són meres opinions. I vet aquí la gran diferència! Ronaldo s’ha convertit en un golejador pur, en un killer de l’àrea, sens dubte, un més d’entre els tants i tants que han existit. És cert, té un talent especial, però marca com tothom.

Messi, en canvi, està un esglaó per sobre. Marca, oi tant si marca, però la seva incidència en el joc és molt superior. S’involucra en tasques de construcció, es mou, connecta, lluita, recupera i, fins i tot, defensa: és un jugador tot terreny. Regala assistència de fantasia, executa faltes de somni i pica uns penals… bé, uns penals d’humà. És decisiu com ningú.

Per tot això, dilluns passat, Messi va sumar la cinquena i va tancar, per ara, el seu repòquer daurat. Ja suma tantes pilotes d’Or com tots els brasilers que l’han guanyat i és a només una de doblar els jugadors que, fins fa deu anys, feien gala de ser els més llorejats. I el millor, una vegada més, és que Messi encara té recorregut.

Ara, la pregunta que jo em faig és com s’ho farà el fotògraf del club per retratar l’argentí d'aquí a uns anys amb les set o les vuit Pilotes que sumi aleshores.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee