Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Nivell de tensió recuperat

Després dels darrers derbis, la rivalitat entre Barça i Espanyol ha tornat a entrar en ebullició i, envaïts per la polèmica, els dos equips han revifat el clima tens d’anys anteriors.
Nivell de tensió recuperat
Nivell de tensió recuperat
Després dels darrers derbis, la rivalitat entre Barça i Espanyol ha tornat a entrar en ebullició i, envaïts per la polèmica, els dos equips han revifat el clima tens d’anys anteriors.

Salten guspires, que es diu a vegades; la confrontació entre Barça i Espanyol, la rivalitat entre els dos equips de la ciutat i l’odi --fins a un cert punt-- entre aficions ha entrat en una fase d’alerta. I és que després d’un temps de treva, el blanc-i-blau i el blaugrana han passat a ser colors antitètics una altra vegada. Ja no se suporten i, fins i tot, es repel·leixen entre ells: la rivalitat entre culers i pericos està de tornada.

I tot això es va fer palès al Camp Nou dimecres passat; a ulls de tothom al camp i darrere el teló a la grada. D’una banda, els jugadors van evidenciar la rivalitat amb joc dur, protestes airades, discussions constants i picabaralles entre ells. Totes les càmeres van veure els enfrontaments entre Suárez i Pau i les celebracions efusives d’un i les rialles de l’altre. Tots vam testimoniar la trepitjada del porter espanyolista a Messi, les dures entrades de la defensa blanc-i-blava o les provocacions d’alguns blaugrana.

Més enrere, però, entre els socis, la tensió també es coïa a altes temperatures. Els insults eren continus, les xiulades cap a jugadors de l’Espanyol, constants, els càntics en contra de l’equip blanc-i-blau van revifar --entre ells el ja famós “A segunda”, que, per cert, no comparteixo en absolut--, el sector que sempre anima (al gol sud a primera graderia) va estar bona part de partit girat d’esquena al joc dirigint amables crits a la zona on es van instal·lar els pericos i després de cada gol del Barça els seguidors es giraven en direcció al reducte d’aficionats blanc-i-blaus regalant-los botifarres, insults i tota mena de floretes.

Més tard, a Twitter la confrontació va continuar i mentre les aficions intercanviaven retrets i males consideracions, els jugadors encenien la polèmica amb tuits irats. Davant els micròfons, els futbolistes acabaven de posar llenya el foc tot esperant l’últim i definitiu assalt al cap de pocs dies. Mentrestant, a les tertúlies, els debats dialèctics d’alt voltatge es posaven a primera plana.

I, sincerament, jo ja trobava a faltar a aquest ambient; tensió, rivalitat, enfrontaments... d’això se’n diu "derbi"! Ara bé, sempre sense faltar el respecte. Però és que feia molt de temps que la tensió de fa uns anys s’havia diluït i descafeïnat i ens havíem oblidat d’una confrontació històrica. Ara que tot torna al seu lloc, però, queda l’última bala a la recambra. Quan es dispari no podrà tornar enrere, la guerra serà total. Respecte i bones maneres, però rivalitat, una rivalitat sana.

PD: Que el senyor Collet no faci lliçons de com jugar a futbol. En dos partits, el seu equip ha comès 41 faltes (per 22 del Barça) i, en tota la lliga, és el que n’ha fet més, amb 614 (16 de mitjana per partit).

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee