Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Més pragmatisme que brillantor

En un inici de Lliga indecís, el Barça ha aconseguit sumar els sis punts possibles però no ha demostrat l’autoritat de la temporada passada.
Més pragmatisme que brillantor
Més pragmatisme que brillantor
En un inici de Lliga indecís, el Barça ha aconseguit sumar els sis punts possibles però no ha demostrat l’autoritat de la temporada passada.

De moment, sis de sis, que és l’important. El Barça ha aconseguit sumar les dues primeres victòries del curs i marxa al descans de seleccions colíder i amb els deures fets. S’ha trobat dos rivals perepunyetes, que no són fàcils de tombar i que poden complicar, i molt, els partits. A San Mamés, es va treure l’espina de la Supercopa i va conquerir un dels camps complicats de la Lliga. Dissabte, davant el Màlaga, va tornar a encallar-se davant Kameni, però va resoldre un d’aquells partits que, es diu, guanyen lligues.

I si col·lectivament l’estrena de l’equip ha sigut discreta, hi ha un nom propi que sobresurt per sobre de la resta. I no, no és l’indomable Messi, el reaparegut Neymar o el golejador Suárez, no. És Vermaelen, Thomas Vermaelen, nou jugador blaugrana. Perquè és ara quan ell se sent futbolista i quan l’afició el reconeix com a membre de la plantilla. És ara quan ha començat a jugar, quan comença a gaudir al camp, és ara quan està demostrant el seu preu. Ens va treure d’un compromís el dissabte amb el seu primer gol com a culer, sent decisiu per primer cop amb la samarreta blaugrana, i ens va ajudar, i de quina manera, fa quinze dies a San Mamés; amb autoritat, convicció, determinació i molta seguretat defensiva. Vermaelen, senyors, és el fitxatge de l’estiu i en les següents setmanes haurà de seguir exhibint-se per recuperar tota la confiança de l'afició.

D'altra banda, aquest començament de Lliga també ha estat marcat per la “sequera” del trident, que només ha aconseguit un gol en les dues primeres jornades de Lliga. I Messi, que encara no ha marcat. A algú el preocupa? Mes d’agost, desgast físic, calor, acumulació de partits... algú dubta que Messi continuarà amb el gol entre cella i cella? Ara, quinze dies de sentiment nacional i, a la tornada, estic segur que tornarà a marcar. Marcarà gols, marcarà la diferència. Ell i Neymar, ja totalment recuperat. I Suárez seguirà al peu del canó.

I vinga que això ja està en marxa i tot torna a començar! D’aquí a dues setmanes, la Champions i, abans, una altra jornada de Lliga. I a seguir! Jugant, guanyant, gaudint. Només esperant que aquests jugadors ens tornin a regalar una temporada per a la història.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee