Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Matrícula d’honor

Després de tancar una temporada històrica, és moment de repassar la campanya a can Barça i valorar els pilars d’un equip irrepetible.
Matrícula d’honor
Matrícula d’honor
Després de tancar una temporada històrica, és moment de repassar la campanya a can Barça i valorar els pilars d’un equip irrepetible.

Amb tres títols sota el braç, la moral menjada al Madrid i l’admiració de tot el continent, el Barça ha tancat una temporada irrepetible. Després de superar la dinàmica negativa acumulada de l’any passat, de sobreposar-se a la crítica omnipresent i d’esmicolar els fantasmes del passat, el Barça, amb Luis Enrique al capdavant, ha consolidat una proposta guanyadora i ha conquerit una doble Triple Corona sense precedents. Davant aquests èxits, com no podria ser d’una altra manera, només hi ha una valoració possible: una campanya excel·lent, de matrícula d’honor, fonamentada en tres aspectes essencials.

El retorn del rei

Un dels pilars d’aquest Barça ha sigut, indiscutiblement, la recuperació del millor estat de forma --físic, mental i tàctic-- de Leo Messi. L’argentí, que l’any passat es va desendollar, ha tornat a connectar-se amb el futbol, amb el Barça, enllaçant a la perfecció amb els companys i amb el pla col·lectiu. Amb la seva versió més voraç de cara a porteria, el seu vessant més empàtic amb la resta i la seva visió més precisa tàcticament, ha liderat la plantilla en tot moment i ha exercit de guia davant tots els rivals. Superant registres històrics, desbancant grans jugadors i resolent partits en qualsevol situació, ha tornat a exhibir el nivell més elevat del món i fa camí cap a la seva cinquena Pilota d’Or.

El caràcter de Luis Enrique

Tan important com l’aportació de Messi ha sigut el guiatge des de la banqueta de Luis Enrique. L’asturià, amb caràcter, personalitat i demostrant-nos dia a dia que té les idees clares, ha aconseguit girar el rumb del vestidor, fer front a les crisis i organitzar una plantilla rica tàcticament. Amb una proposta inicialment qüestionada, ens ha ensenyat que el Barça pot seguir altres camins que no siguin el de la possessió per assolir l'èxit i amb uns jugadors implicats, ha aconseguit consolidar el joc del contraatac. Ha portat de manera pràctica i excel·lent el vestidor, ha regulat les jerarquies i ha integrat tots els futbolistes. Una gestió, sens dubte, impecable.

L'adaptació dels fitxatges

I també cal tenir un reconeixement per a les noves cares del Barça aquesta temporada. Vam iniciar l’estiu passat amb por, tement un possible fracàs de la renovació que, descontroladament, havia d'emprendre Zubizarreta. Al final, ni por, ni fracàs, ni descontrol; tot ha sigut harmonia. Perquè encara que m’hagi de menjar les meves paraules una vegada i una altra, Zubizarreta la va ben encertar; va incorporar a la plantilla jugadors de talent, rendibles i que han sigut decisius en els èxits de l’equip. La incalculable protecció de Bravo i Ter Stegen; l’impagable valor defensiu --i també ofensiu-- de Mathieu; l’estel·lar toc, control, certesa i encert de Rakitic; i, evidentment, la imprescindible aportació golejadora, tàctica i constant de Suárez han fet aquest Barça imparable. Només Douglas i Vermaelen taquen l’expedient de fitxatges, però bé, ens en podem oblidar!

I res més, així tanquem una temporada de somni, que vam començar dubtant, on vam arribar a caure en la misèria, però en què hem acabat vibrant, gaudint i celebrant. I deixant ja tot això enrere, impertorbable en el record, ens preparem, amb l’energia de sempre, per a nous reptes i noves ambicions. Que això, culers, aviat torna a començar i volem seguir demostrant que hem nascut per guanyar!

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee