Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

MALAGA VS FC BARCELONA
MALAGA VS FC BARCELONA
TUIT: Quan els partits eren a les cinc de la tarda i els escoltaves per la ràdio al cotxe tornant de la segona residència @LaTdP ...

TUIT: Quan els partits eren a les cinc de la tarda i els escoltaves per la ràdio al cotxe tornant de la segona residència @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Quan era petita els partits es jugaven a la tarda de diumenge, normalment, i si el Barça jugava fora de casa el seguíem per la ràdio. Tots els partits coincidien en horari i el més habitual era tornar cap a casa des de la segona residència escoltant el partit a la ràdio del cotxe.

Amb el pas dels anys tot ha canviat molt. El futbol ja no és igual, no es juga de la mateixa manera, el futbolistes són també més professionals i han après diferents disciplines que els fan més complets. També els periodistes han canviat i amb ells la manera de retransmetre el partit, hi ha professionals que troben com i quan es pot treure un benefici per les marques que representen, es fa publicitat abans, durant i després del partit, les xarxes socials permeten un contacte inmediat amb qui vulguis, la notícia es viu al moment però també perd interès passats uns minuts, ara qualsevol pot ser periodista si té un mòbil i un succés al davant… Tot això sempre em fa reflexionar sobre què és millor, sobre com es viu millor, sobre quin és el millor moment per viure (ara o abans).

Sóc de la generació que sembla que hauríem de ser morts perque els nostres pares, que van evolucionar ràpidament cap a un nivell superior de benestar que els seus pares, ens pujaven al cotxe sense cap mena de protecció, ens portaven a esquiar o a la muntanya sense l’equipament adequat, ens deixaven jugar a uns jocs perillosos, ens passavem el dia al carrer, sobretot a l’estiu, un tram de carrer era el camp de futbol i es parava el partit quan havia de passar un cotxe, anaves a la muntanya o al camp i t’imaginaves aventures mentre tocaves animals i plantes. Ara, els nens juguen amb aparells electrònics, per anar en cotxe van més protegits que Fernando Alonso, no saben d’on surten molts aliments, anar a caminar per la muntanya no té cap interès, badar amb el paisatge, els núvol, les onades, els salts d’aigua és un avorriment.

Personalment trobo a faltar moltes coses de la meva infantesa. M’agradava l’aventura de començar les vacances i descobrir quí tornava o quí havia marxat del poble, quins animals nous tindrien a la granja, descobrir si seguia en peu l’amagatall de la colla, desitjar que la platjeta que hi havia al riu seguia igual, intentar arribar més amunt quan anéssim d’excursio a la muntanya.

Tornant a la idea inicial. M’agradava molt l’emoció de seguir el partit per la ràdio i els nervis quan senties què passava a altres partits. Llavors no hi havia la facilitat que tens ara de seguir notícies per les xarxes, tothom tenia la mateixa informació al mateix temps i eren les persones que estaven als altres camps les que anaven tallant el discurs del teu partit per anar donant marcadors o jugades interessants dels altres. Hi havia molts programes a l’època i recordo especialment el “Carrusel deportivo” que imitaven molts humoristes de llavors.

Què és millor, què és pitjor… la realitat és que l’única cosa que no canvia és que som molt crítics amb el nostre equip i ens costa defensar-lo a mort. De seguida passem de dir que són els millors a dir que sembla mentida que siguin jugadors de primera, passem de guanyar la lliga a perdre-la en 90 minuts, de dir que guanyarem el triplet a que aquest any no farem res setmana sí setmana no.

He viscut l’època fosca del Barça quan realment no es guanyava res i l’època daurada on no es guanya tot perque, algun cop, decisions sospitoses ho impedeixen. He viscut els dos moments i m’ha agradat fer-ho perque els dono més valor a les victòries d’ara per com s’ha millorat respecte a fa 30 anys. El meu pare, per exemple, que ha viscut més temps foscos que daurats no suporta aspectes del joc modern. No suporta les caigudes exagerades, que un jugador es retorci de dolor i dos segons després s’aixequi d’una revolada si un altre jugador li diu que fa teatre, les filigranes si no es guanya de dos gols de diferència, les jugades llargues i meditades que acaben en no res, el joc al mig del camp sense profunditat… En fí!

Salut i èxits!!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee