Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

L'EVOLUCIÓ del FUTBOL

Ho hem de fer, però no només nosaltres, sinò tots els clubs d'Europa
L'EVOLUCIÓ del FUTBOL
L'EVOLUCIÓ del FUTBOL
Ho hem de fer, però no només nosaltres, sinò tots els clubs d'Europa

Aquesta temporada pot ser un punt d’inflexió pels equips de les lligues amb més força. Un punt d’inflexió que els faci mirar més a d’alt d’una setena o vuitena plaça, un punt d’inflexió que els faci mirar a la Champions. Els equips amb menys pressupost sempre ho tenen més difícil de cara a aconseguir una bona classificació, o això s’ha dit sempre.

Al llarg de la història hem vist com aquesta teoria (+diners = +capacitat de bons resultats) ha anat reafirmant-se com una realitat absoluta i difícil de canviar del futbol. Però, durant els últims anys ha anat perdent força...

Actualment hi ha molts clubs, que tenint un equip (teòricament) inferior, aconsegueixen bons resultats superant a grans equips amb més diners i amb una història construïda per títols. Penso que el punt d’inflexió que va provocar una mentalitat diferent va ser aquella temporada (no recordo ben bé quina, però era sobre el 2010) on el Mallorca quasi es va classificar per jugar la Champions. Jo estava veient la televisió i veia com un equip bastant inferior a molts grans estava a punt de classificar-se  per la màxima competició mundial, era brutal. Però, si he de destacar la revolució que va iniciar el model d’equip modest amb estil propi, és sens dubte el Vila-real. L’equip de Castelló va marcar un abans i un després en el món del futbol, ja que va aconseguir arribar a Europa pocs anys més tard de trepitjar per primera vegada la Primera Divisió Espanyola. Encara recordo aquell equip amb Rossi, Nilmar, Marcos Senna, Bruno Soriano, Santi Cazorla y Capdevila, pfua quin equip!

Tot això ho he dit, perquè penso que podem estar davant d’una altra revolució en el món del futbol. Una revolució més potent que la que va realitzar el Vila-real ara fa 8 anys, i que pot exercir un canvi de mentalitat a desenes d’equips de mitja taula. Aquesta revolució s’anomena “The Foxes Revolution”, i està protagonitzada per el Leicester.

De tenir un equip mediocre de mitja taula a l’any passat, a tenir un equip revelació en majúscules que està sorprenent a tota Europa liderant una Premier estranya, però plegada d’estrelles del més alt rang.  El Leicester és un equip que no va realitzar incorporacions milionàries durant el passat mercat estiuenc, però que està aconseguint uns resultats dignes del mateix Barça. Actualment, l’equip de Claudio Ranieri, es troba primer a la Premier League amb  tres punts de diferència amb el segon classificat, que és el City (pròxim equip de Guardiola). És sorprenent que estigui en aquesta posició tenint en compte que el valor de mercat dels seus jugadors junts està en la dissetena posició (17 de 20) entre tots els equips de la Primera Divisió Anglesa. Els dos jugadors més importants de l’equip són Varry i Mahrez, que amb l’ajuda de King i  de Drinkwater están fent una feina espectacular.

Després de tot això, vull fer una crida als equip grans com el Chelsea, el Bayern o fins i tot el Barça, deixeu al Leicester tranquil!!! No li intenteu treure els seus bons jugadors aquest estiu per el preu que estipula la clàusula i els deixeu amb una quantitat de diners amb els que no puguin comprar a ningú semblant. Deixeu-los que creixin i d’aquesta forma, els aficionats, podrem veure una de les coses més meravelloses i inhòspites del futbol, que és la creació d’un GRAN.

El Leicester no només és un equip, és la mostra del canvi del futbol a millor i que fins i tot un equip relativament petit, pot arribar a ser primer a la Premier durant més de 20 jornades. Hem de deixar al futbol evolucionar perquè si no el deixem, tot sempre serà el mateix i ens avorrirem molt. 

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee