Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

LEGANÉS VS FC BARCELONA
LEGANÉS VS FC BARCELONA
TUIT: Les lesions de Maradona i Schuster per part d'Andoni Goicoetxea @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Les lesions de Maradona i Schuster per part d'Andoni Goicoetxea @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Avui, mentre mirava el partit a aquesta hora tan estranya, he vist a tuiter que Laudrup defensava la idea de que és normal que Neymar rebi violència davant el seu joc provocador. Laudrup! Un davanter que rebia força defensant aquesta idea. No m'ho podia creure! Vaig veure com deia, a la jugada que Neymar travessa el camp acompanyat per Sastre que l'agafa pel coll i després com que no ha pogut aturar-lo li clava un cop de peu i Neymar li diu que si és boig, Laudrup deia "¿porqué cruza el propio campo y pisa el balón? Pasa el balón y vete a otro sitio!" Com pot dir això Laudrup! Fer passades mirant a un altre costat és provocar? Trepitjar la pilota si vas guanyant és provocar? Fer filigranes tipus rabones, controls d'esperó per darrera de l'altra cama, passades sense mirar... tot això és provocar? Doncs Laudrup feia algunes d'aquestes coses, era un provocador i ara li sembla malament el que ell feia al camp o només és provocació si ho fa Neymar? Això m'ha fet pensar. És necessari tenir un tipus de pensament per poder treballar com a comentarista de determinades televisions i ràdios? Si fas de periodista només pots treballar en dos o tres llocs? Doncs sembla que sí. Aquest és un dels motius que fan que sigui una seguidora fidel de LaTdP. Sempre imparcials tot i ser més culers que jo! Quan sóc fora de Catalunya, no puc seguir un partit del Barça escoltant els comentaristes de la tv perque em poso dels nervis. Ara ho tenim bé perque podem seguir LaTdP per internet i sempre és la millor opció tot i el delay!

La violència contra els genis de la pilota no és nova. Això ja passava fa anys. Recordo, per exemple, un "jugador" que es deia Andoni Goicoetxea que és recordat per haver trencat les cames a Maradona i Schuster. Jo no li recordo cap més "èxit". Sempre he pensat que aquesta violència s'hauria d'aturar i es podria fer deixant sense jugar al violent tant de temps com l'agredit trigués a tornar a jugar. Entenc el futbol com un joc on els que són més hàbils aconsegueixen guanyar als que no ho són tant. Vaig a l'estadi per veure com em sorprenen els millors jugadors del Món, per veure què son capaços de fer, quin nou truc s'han inventat. Em sento decebuda quan vaig a l'estadi i veig com cada cop que reben la pilota acaben a terra per patades de jugadors que no volen ser superats per mèrits del rival i prefereixen agredir-los abans que intentar millorar mitjançant l'entrenament i l'esforç. Puc entendre que un equip inferior intenti treure de polleguera a Neymar, per exemple, que és de sang calenta i ho aconsegueixen amb dos o tres patades i l'àrbitre enlloc de castigar l'agressor castiga Neymar per protestar normalment. Ho entenc però no ho trobo just. Tenim els casos de Messi i Iniesta, per exemple, que no protesten ni es tiren a terra al mínim contacte i el que aconsegueixen amb aquesta actitut esportiva és o rebre més fort o que l'àrbitre no piti res. 

També em fascina com per art de màgia, quan ja no juguen equips i juguen seleccions, els jugadors més criticats pel seu joc provocatiu passen a ser uns genis del futbol, "malabaristas del balón" diuen. Es pot viure amb aquesta duplicitat de criteri? Jo no.

Tornant a Goicoetxea, el recordo apareixent al programa "Aquest any, cent" i defensant la seva gran carrera davant de Maradona i sent incapaç de reconèixer la seva violència i Antoni Bassas va haver de demanar a la gent que fes silenci perque les paraules de Goicoetxea encenien el públic! En fí, una pena. Però que sàpiga Goicoetxea que no només els culers pensem que és un jugador agressiu i violent, pel diari The Sun és al segon lloc del ranquing dels 20 futbolistes més durs de la història i li diuen "el carnicero de Bilbao" i pel diari The Times ocupa el primer lloc de la llista dels 50 més durs. Gran mèrit, sens dubte! 

Jo només sé que la violència no és mai la solució.

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee