Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

L’art de xutar faltes

Messi s’ha postulat com un especialista llençant faltes i ja ha superat el mestre Ronaldinho en aquesta assignatura.
L’art de xutar faltes
L’art de xutar faltes
Messi s’ha postulat com un especialista llençant faltes i ja ha superat el mestre Ronaldinho en aquesta assignatura.

Fa anys ningú s’ho imaginava, però ara ja és inqüestionable: Messi és un enorme xutador de faltes. Per molt que cogui a Madrid o per molt difícil que es faci per alguns, és una realitat: fer una falta al Barça és sinònim de perill.

I aquesta especialitat és relativament recent en el crac argentí. Inicialment, el ‘10’ blaugrana no va despuntar per ser, precisament, un expert en aquesta matèria. De fet, la primera falta que li recordem com a culer deriva d’aquell famós anunci en què l’argentí es presentava i deia “Recuerda mi nombre, Leo Messi”. Des d’aleshores, l'entrenament ha transformat aquell spot publicitari en una rutina i l'argentí ha ampliat el seu ventall d’execucions; la perseverança i l’esforç l’han convertit en un referent. I no és un referent qualsevol: ha revolucionat l’execució de les faltes.

Des de la dreta, des de l’esquerra, centrades, escurades, allunyades, pròximes a l’àrea... tant se val on se situï la pilota, per Messi res és impossible. Ha abandonat l'antiga creença que les faltes a la dreta del porter no són per esquerrans --tot i que ara sovint les cedeix a Neymar-- i que les faltes a una certa distància de la porteria se centren a l'àrea perquè algun company remati. Res de tot això; Messi és tan bo que pot marcar d'un xut directe des de qualsevol posició i ens ho ha demostrat ja en moltes ocasions. Aquesta temporada, sense anar més lluny, n’ha marcat cinc, incloent-hi les dues a la Supercopa d’Europa que ja han passat a la memòria culer. I en tota la seva trajectòria a can Barça, ja en suma vint i ha superat Ronaldinho, el gran professor, que una vegada més s’ha vist avançat per l’alumne.

I és que Messi ha trobat en les faltes una arma letal. Si fins ara l’única manera de parar-lo eren les entrades, fer-lo caure i obstaculitzar la seva carrera, ara això s’ha convertit en una altra amenaça, fins i tot més desafiant que els seus eslàloms imparables. El crac blaugrana planta la pilota i amb l'harmonia i la tranquil·litat pròpia en ell colpeja secament la pilota per endinsar-la a la porteria. Els porters volen, les barreres salten, però res: ja no hi ha manera de frenar el perill de Messi.

I entre falta i falta, ahir, Messi, es va aliar amb Suárez i Neymar, i es va inventar un penal estrafolari. Bé, no se'l van inventar, el van actualitzar als nous temps després de la posada en escena de Rik Coppens el 1957 i de Cruyff el 1992. Sembla que aquesta seria una bona solució per la falta d’efectivitat del Barça des dels 11 metres... Però no ara ens fem els espavilats, que els defenses ja ens han enganxat el truc.

Fa temps que el Barça de Luis Enrique s’ha transformat i ha adoptat una versió esmolada i atrevida al contraatac, sumada a la possessió com a tret de personalitat bàsica. Ara, a més, ha incorporat la pilota aturada com a solució d’emergència i d’ornamentació. És l’Art nou de xutar faltes, el manual de les faltes culers, una obra barroca dels futbolistes més culterans.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee