Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

L’AFONIA DEL CRIT VALENT
L’AFONIA DEL CRIT VALENT
Encara estic encantat. Meravellat. Extasiat. Rentant el pitet de l’enorme espectacle que ens va brindar el Barça contra el València a les...

Encara estic encantat. Meravellat. Extasiat. Rentant el pitet de l’enorme espectacle que ens va brindar el Barça contra el València a les semifinals de la Copa del Rei. Segons els experts, vam presenciar un dels millors partits del Barça, en quan a qualitat futbolística, dels últims 10 anys. Sincerament, i vull fer constar que no és pels 7 gols, crec que tenen raó. Va ser una passada.

Però no tot és perfecte. Hi ha una cosa que aquest equip, aquest club, encara troba a faltar en els ja 7 mesos de competició oficial. Una reivindicació històrica, que l’actual directiva s’ha de començar a plantejar, i aquest cop de debò, per tal de dur a terme el gran somni d’un nombrós sector dels barcelonistes que acudeixen cada setmana al Camp Nou, i que per a més inri són els “sospitosos habituals”, gran part membres de Seguiment FCB, en els desplaçaments de l’equip.

No acabo d’entendre que un club com el FC Barcelona no compti, a dia d’avui, amb una Grada D’animació con Déu mana. Una vergonya. I més vergonyós encara em sembla escoltar les veus que no recomanen dur a terme aquesta iniciativa. Aquestes veus van quedar recollides en el famós informe dels Mossos d’Esquadra on s’assegura que el perfil psicològic dels socis del Barça desaconsella aquesta iniciativa. Com vaig mencionar en un article anterior a mi cap membre de seguretat del FC Barcelona, ni tampoc de la policia autonòmica, m’ha fet mai cap anàlisi psicològic.

No preguntaré si a cap altre soci del Barça li han fet alguna vegada. El que realment vull saber és, veient els antecedents a l’Estat espanyol, si s’ha realitzat mai aquest tipus d’estudi a les Grades D’animació de Cornellà-El Prat, Vicente Calderón, Mestalla, o altres camps espanyols que han patit, o han sigut denunciats, per conflictes de qualsevol tipus. Tinc els meus seriosos dubtes. Com també els té el periodista de Mundo Deportivo, Fransesc Perearnau (@FPerearnau), i els reflexa en un excel·lent article on cataloga aquest informe dels Mossos d’Esquadra com una “manipulada versió dels fets”.

Servidor viu actualment a Alemanya, concretament a Berlín, i sempre que la feina m’ho permet m’escapo al OlympiaStadion, un estadi de gran record per a tots els barcelonistes, per veure partits de l’Hertha de Berlín. L’equip berlinès compta amb una molt bona Grada d’Animació. Com també el FC Bayern, Dortmund, Leverkusen, Sant Pauli, etc. Però no cal anar a tan lluny. Gairebé tots dels equips de la lliga espanyola de Primera i Segona Divisió compten amb Grades D’animació, així com els grans equips de les principals lligues europees. I els hi puc assegurar que l’experiència és extraordinària. Molt recomanable. I no dubtin en portar als nens. Gaudiran tant o més com faran vostès.

Molts lectors no voldran oblidar casos concrets d’actes violents, protagonitzats per membres de penyes responsables de l’animació als estadis. No vull fer demagògia. És cert i no ho vull amagar. Seria un error. Però seria un error encara més gran voler atribuir actituds menyspreables d’una minoria, en ocasions individus aïllats, a la resta de persones NORMALS que només volen, primer de tot, fer una millor atmosfera festiva a l’Estadi, i en segon lloc, poder passar una bona estona junts cantant, ballant, i fent xerinola. No hem de generalitzar mai.

Com és el cas de Seguiment FCB, del qual jo formo part i gestiono el Twitter amb altres membres (@SeguimentFCB). Un moviment que va néixer com una plataforma de Facebook on els seus membres tenien l’objectiu d’assegurar-se entrada per a les finals mitjançant la cooperació, i que ha acabat esdevenint un grup d’amics que lluita per la defensa dels drets del soci. Viatges assequibles, Grada D’animació, activitats socials i culturals, facilitar entrades (sempre a preu de cost) per als membres no agraciats en els sortejos, la lluita contra la revenda, la tolerància zero amb la violència, i la convivència amb els socis que volen veure el partit en família, o de manera més tranquil·la, són els seus objectius. Ja que alguns dels seus membres, a favor de la Grada d’Animació, opten per aquesta manera de gaudir del futbol. Al cap i a la fi, tots som barcelonistes.

Gràcies a iniciatives com aquesta, en els últims anys hem vist exemples molt clars de que la Grada D’animació és possible. Casos com les finals de Champions, de Copa, desplaçaments, o fins i tot, tal i com fa menció el mateix Perearnau, el partit de Copa al Camp Nou contra el Villanovense. És molt trist que la Grada d’Animació sigui sent a dia d’avui només una reivindicació i que partit a partit, zones com el Gol Nord, i alguns seients del Gol Sud, queden reservades per a Agències de Viatges. És a dir, ni tan sols el soci del FC Barcelona té accés a aquestes entrades en detriment dels turistes i altres tipus de clients.

El Barça no es mereix això. El Barça es mereix tenir una animació al seu Estadi a l’alçada dels millors equips d’Europa. I no la tenim. Podem afirmar que l’animació a l’Estadi és gairebé inexistent. No obstant, sembla ser que la directiva de Bartomeu, sobretot després de les darreres eleccions i la pressió de Seguiment FCB, estan una mica més per la labor. La pressió, positiva i sana, està començant a ser molt forta i dóna raons suficients per creure en el projecte per fer un Camp Nou millor per a tothom.

I es que diguin el que diguin els informes policials, si a dia d’avui no tenim Grada d’Animació no és perquè no sigui possible. És per que no s’ha fet el suficient per fer-la realitat. Per mandra, per pors injustificades, o per interessos. Però mai perquè suposi un perill real. I per aquest motiu, vull quedar-me afònic i acomiadar-me al crit de #GradaDanimacioJa

 

“És una vergonya que el Barça no tingui una Grada d’Animació com qualsevol equip d’Europa”. (Francesc “Tito” Vilanova)

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee