Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / En clau blaugrana!

La motivació

"Un entrenador, a més d'entrenar, ha de ser un motivador" - Pep Guardiola
La motivació
La motivació
"Un entrenador, a més d'entrenar, ha de ser un motivador" - Pep Guardiola

Quantes vegades Guardiola havia mencionat la paraula motivació. És el primer esglaó per convertir un equip, en un equip guanyador. De vegades, la motivació arriba sola només veient els èxits i títols que hi ha al davant. Però d’altres vegades, veient que ja ho has guanyat tot, necessites algú o alguna cosa que t’estimuli. En Pep Guardiola sempre deia: “un entrenador, a més d’entrenar, ha de ser un motivador”. Ara és el torn de Luís Enrique de fer-se càrrec d’aquesta funció. La motivació és un plus per als jugadors que els farà estar més concentrats al partit i sortir des del xiulet inicial a marcar el màxim de gols possibles.

Personalment penso que això és el que li ha faltat al Barça aquest inici de temporada, més enllà de la mala sort amb les lesions. A aquest equip li manca una mica d’empenta. Crec que aquestes derrotes no han anat del tot malament ja que han fet recordar que el Barça no és un equip invencible. L’únic objectiu és la força i el treball. Això és la prioritat de tot. Si ens oblidem aquests factors, qualsevol equip ens pot guanyar, qualsevol.

Ara és hora de recordar alguna frase de Guardiola que tinc apuntada: “partit que es juga, partit què hem d’anar a tota pastilla. I guanyar aquest, també l’altre, tot seguit un de diferent i el que vindrà. Després ens col·locarem en la posició que sigui, però l’objectiu fonamental és aquest: anar a tota llet a cada partit”. Cal que Lucho recordi això als seus jugadors. Ara, després d’aquests entrebancs, falta un partit que es guanyi de golejada per recuperar la confiança i tornar a creure que som bons, i molt. Però només ho serem si ens hi fiquem. El que s’ha fet fins ara està molt bé i ho hem gaudit molt, però no ens dóna res per al futur. El passat no serveix per a res. No volem ser com d’altres equips que encara rememoren copes d’Europa franquistes a debats actuals.

Per tant, és hora de tornar a començar de 0. És una temporada nova i les circumstàncies són altres. Tal com diria Guardiola: “el paper de favorit no serveix per a res, només per creure-t’ho i, després, equivocar-te. Probablement, aquestes idees són dels periodistes, però no condueixen enlloc”.

Twitter: @rikard1994

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee