Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

La Lliga de tots

El Barça va tancar dissabte una nova Lliga i va celebrar un títol que pertany a tot el vestidor, a un grup de futbolistes irrepetible que segueix creixent en nombre i en qualitat.
La Lliga de tots
La Lliga de tots
El Barça va tancar dissabte una nova Lliga i va celebrar un títol que pertany a tot el vestidor, a un grup de futbolistes irrepetible que segueix creixent en nombre i en qualitat.

Ja està! La Lliga ha arribat definitivament a la seva fi, i ara tenim temps per a l’anàlisi. Perquè aquesta lliga no ha sigut un campionat qualsevol, no ha sigut un títol més, ha desprès un tarannà especial, que cal saber valorar i examinar. Perquè ha simbolitzat el triomf d’un projecte, la consolidació d’una idea, d’una mentalitat, que després de patir sotracs i de ser discutida fins a la sacietat, ha aconseguit imposar-se.

I aquesta concepció peculiar del futbol a la qual ens hem hagut d’acostumar ha arribat de la mà de Luis Enrique, l’entrenador revolució. L’asturià ha esmicolat totes les crítiques precipitades i ha acabat demostrant, indiscutiblement, tota la seva vàlua. Després d’un inici dubitatiu, en què va ser durament qüestionat, ho ha posat tot al seu lloc, ha agafat el control de la situació i el temps li ha acabat donant la raó.

Al camp, ha destacat per damunt de la resta la figura de Messi, l’astre argentí, el 10 blaugrana, que segueix oferint la seva màgia, la seva brillantor, i ha tornat a mostrar-nos la seva cara més competitiva. Enguany, en el seu vessant més resolutiu i al contraatac, però també més generós, regalant assistències delicioses a tots els seus companys. Ha sigut la peça clau.

I també han cobrat un rol protagonista dues de les incorporacions de la temporada. Perquè ha sigut la lliga, també, de Claudio Bravo, que va arribar després de la marxa de Víctor Valdés, i que ha superat amb nota la complicada tasca de cobrir la seva ombra allargada; s’ha convertit en Zamora i ha signat una temporada històrica. A més, ha sigut la lliga de Luis Suárez, que s’ha adaptat a la dinàmica d’equip com un membre del planter més, ha evidenciat que es manté en forma i està decidit a seguir golejant. Després d’un període d’adaptació lent i complex, ha agafat el ritme col·lectiu i ha connectat a la perfecció en l’engranatge blaugrana.

En definitiva, però, ha sigut la Lliga de l’equip, del conjunt, d’una família de futbolistes inimitables, de la sagrada família blaugrana. I aquesta família, que va celebrar desfermadament el títol, encara té camí per recórrer. Perquè el millor d’aquesta Lliga, més enllà dels noms propis que ha fet sobresortir, és que tan sols suposa l’inici d’un cicle, el tret de sortida a un projecte, el preludi d’alguna cosa gran, molt gran. La Lliga ens ha obert la porta, i ara és només qüestió de temps que la qualitat incommensurable d’aquests jugadors ens regali una altra temporada històrica.

PD: Marxa un gran, marxa la llegenda, se’n va una part de l’escut; ens diu “fins aviat” l’etern i inconfusible Xavi Hernández. Gràcies, Xavi, mai et podrem tornar tot el que ens has donat.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee