Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

L’11 dels 100

Després de dos anys de reflexions, aquest espai d’opinió arriba avui als cent articles publicats. Aprofitant l’efemèride, és un bon moment per girar la mirada enrere i analitzar d’on venim i on anem.
L’11 dels 100
L’11 dels 100
Després de dos anys de reflexions, aquest espai d’opinió arriba avui als cent articles publicats. Aprofitant l’efemèride, és un bon moment per girar la mirada enrere i analitzar d’on venim i on anem.

Els darrers dos anys a can Barça han estat tant històrics com emocionants; el pas d’un projecte enderrocat a una proposta engrescadora i triomfadora ha enganxat la culerada i ha fet trontollar, amb èxit, els esquemes clàssics del plantejament futbolístic blaugrana. I des del juliol del 2014, quan va encetar l’etapa de Luis Enrique al capdavant del Barça, un servidor ha analitzat puntualment cada dilluns l’actualitat culer i ha valorat, amb criteri blaugrana, tot el que ha envoltat el Planeta Barça. Avui, precisament, publico l’article número 100 del blog i per commemorar un aniversari --del qual em sento profundament orgullós-- he escollit els onze articles més rellevants publicats fins ara. És un onze que recull no només els millors escrits sinó també aquells que reflecteixen els moments clau que expliquen l’evolució del Barça als darrers temps.

Porter - “Tenim dret a somiar”
http://www.weloba.cat/tenim-dret-a-somiar
Des que va arribar Luis Enrique, el Barça s’ha construït sobre la il·lusió. Després d’una temporada negra amb el Tata, Lucho va recuperar el somriure entre els culers fins a límits insospitats. De fet, l’esperança desfermada ens ha fet arribar a imaginar dos Triplets consecutius. Els somnis han aturat les pors; si somiem, som imparables.

Lateral dret - “A aguantar sis anys més”
www.weloba.cat/a-aguantar-sis-anys-mes
Amb aparicions esporàdiques --a vegades massa freqüents-- en l’actualitat blaugrana i decisions que afecten tota l’estructura del club, la junta directiva, elegida per fi democràticament, intenta provocar el menor desgavell a can Barça. Després de les eleccions tot ha seguit igual, però sembla que en el Cas Neymar, Bartomeu i companyia no se n’acaben de sortir. Pel bé del club, però, els hi desitjo sort. La necessitaran.

Central dret - “La pissarra màgica”
www.weloba.cat/la-pissarra-magica
La mà d’Unzué ha estat un element fonamental de la projecció de l’equip. No només en defensa l’organització eficaç ha reduït els gols encaixats en pilota aturada, sinó també ha ajudat a crear més oportunitats en atac. Lligat a això, i tot i que lleugerament distant al navarrès, cal situar l’art de xutar faltes de Leo Messi que s’ha consolidat. La pilota aturada ha deixat de ser un temor per convertir-se en un estímul.

Central esquerre - “Haurem de sobreviure sense ell”
www.weloba.cat/haurem-de-sobreviure-sense-ell
L’altre fonament de l’equip i que l’ha catapultat endavant, allunyant dubtes i incerteses, ha sigut la supervivència i l’aprenentatge a viure sense Messi. I ens hi hem hagut d’acostumar. Després de la lesió al setembre de l’any passat, l’equip es va sobreposar i no va baixar el rendiment. I, de fet, contra el que molts podien pronosticar, no ha estat Neymar qui ha ocupat el tron, sinó que el paper preponderant ha recaigut en un Suárez rejovenit. Fins i tot amb el 10 al camp, l’uruguaià, ha estat incommensurable.

Lateral esquerre - “Justos de jugadors”
http://www.weloba.cat/justos-de-jugadors
També de manera constant, s’ha expressat l’escassetat de recursos a la banqueta blaugrana. Ni les incorporacions de Turan i Aleix Vidal han saciat els problemes de Luis Enrique. La temporada l’han competit dotze jugadors i això acaba sent insostenible. Necessitem reforços i confiança en els joves per construir un projecte de present amb el futur garantit. Aquest és un dels reptes de l’estiu.

Migcampista defensiu - “Johan, que la flama mai s’apagui!”
www.weloba.cat/johan-que-la-flama-mai-sapagui
Johan Cruyff és pare, artífex, constructor i principal responsable del model d’èxit que ha regit el Barça en els darrers temps. La seva pèrdua va ser un cop dur pel club, però seguint el seu esperit de lluita, ens hem sabut sobreposar i continuar-li regalant títols. Tot el que fem li devem a ell, els títols actuals sempre seran el seu llegat.

Interior - “Trist, senzillament trist”
www.weloba.cat/trist-senzillament-trist
Com a enllaç entre defensa i atac, entre passat i futur, la pedra de toc d’aquesta generació comandada per Luis Enrique va ser la desfeta d’Anoeta. Sant Sebastià és el punt de partida, on tot comença, on tot es va esfondrar per renéixer amb més força. Des d’aleshores, la cara el Barça ha canviat i ho ha fet per millorar. L’esperit d’Anoeta ens ha portat els títols.

Mitjapunta - “Galleda d’aigua freda”
http://www.weloba.cat/galleda-daigua-freda
Portant la batuta d’un joc a vegades excessivament descontrolat, la racionalitat ha intentat regir el tarannà culer. Quan l’element dionisíac s’ha acabat imposant, lleus batacades com les que es van encadenar a l’abril ajuden a posar-ho tot al seu lloc: es dóna valor als èxits i es continua lluitant en la mateixa direcció. No va malament caure de tant en tant per assaborir la dolçor d’aixecar-se.

Extrem dret - “Registre no trobat”
http://www.weloba.cat/registre-no-trobat
Com a punta de la llança d’aquest equip, hi ha el Triplet aconseguit la temporada passada. Un èxit que ha hipotecat i justificat el Barça el darrer any; ha estat entre cella i cella repetir l’irrepetible --fet que ha pogut provocar cert desencant entre l’afició-- i ha perdonat errors als jugadors. El que és evident, però, és que la samarreta blaugrana ha seguit fent història. I es comencen a acabar els rècords per batre i els adjectius per definir aquest equip.

Extrem esquerre - “La Lliga uruguaiana”
http://www.weloba.cat/la-lliga-uruguaiana
L’altre triomf del Lucho ha estat la Lliga d’enguany --acompanyada de la Copa del Rei--. Una lliga disputada i molt competida, que va estar a la corda però que el Barça va acabar conquerint per justícia futbolística. Ha estat l’equip més regular i gràcies al coixí justament aconseguit, s’ha pogut permetre alguna distracció --tant innecessària com imprevisible-- que ha posat en alerta els culers. Al final, però, s’han complert els pronòstics.

Davanter centre - “Un trosset d’història”
http://www.weloba.cat/un-trosset-dhistoria
I entre els dos davanters, entre els dos èxits sota les espatlles de Luis Enrique, hi ha la mania de no parar de trencar rècords. I és que tot el que ha fet el Barça en els darrers temps ha estat superar-se partit rere partit i l’equip sempre hi ha estat en el moment adient per rematar la història a la xarxa. I continuarà fent-ho. Ha deixat per al record nits històriques, com el 0-4 al Bernabéu, que ja forma part de l’imaginari culer i el malson merengue. El Barça es mou a ritme de rècord.

Aquest ha estat l’equip de les primeres cent setmanes de Luis Enrique al capdavant del Barça. Què ens espera a partir d’ara? Continuarà la tendència a l’alça? Es mantindrà el rendiment? Es resoldran problemes? Són tot d’interrogants que l’actualitat respondrà i l’opinió intentarà analitzar.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee