Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

JUVE VS FC BARCELONA
JUVE VS FC BARCELONA
TUIT: Els ONE CLUB MEN “desconeguts” del Barça @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Els ONE CLUB MEN “desconeguts” del Barça @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

L’altre dia vaig escoltar Antoni Olmo explicant una anècdota de quan ell era jugador del Barça B i parlava d’Àngel Mur pare. L’anècdota estava bé però em va venir al cap pensar en quanta gent d’ara sap quí és Àngel Mur pare o el fill, fins i tot!

Llavors em van venir al cap altres noms de gent que ha estat tota la vida al club però no són conegudes com el de Papi Anguera, Manel Vich i els Mur. Quan de petita anava a l’estadi coneixia els acomodadors i les persones que eren a l’àrea d’influència de la meva boca, personal del bar, dels lavabos, venedors que passaven per la fila i que et feien aixecar per tal que poguessin vendre…

Manel Vich va ser speaker del club durant 60 anys, l’única persona al món que ho podia dir! Al món!! només es va perdre quatre partits, un pel casament de la seva filla, dos per operacions de càncer i el quart per uns problemes de salut dels quals no es va recuperar. Donava inici al partit amb un “Bona nit a tothom i benvinguts a l’estadi”. Als 15 anys es va fer soci del Barça i va pagar el carnet fins el dia que va morir i no va cobrar mai per fer d’speaker. A causa de les lleis franquistes, durant molts anys, es va veure obligat a fer la salutació en castellà. L’any 1972 va donar un avís en català “S’ha perdut un nen. Es troba a la porta de tribuna.” Aquest avís va provocar una airada reacció del Ministre de Governació, Tomás Garicano Goñi, que era a la Llotja i no es va tornar a sentir el català per megafonia fins l’agost del 75. Va fer d’speaker del 1956 al 2016.

Àngel Mur (pare) va néixer a Selgua (Osca) el 31/07/1907 i va morir el 12/09/2000. Va arribar a Barcelona fent el servei militar i s’hi va quedar. Gran apassionat de l’esport va practicar l’atletisme i va ser campió d’Espanya en diverses ocasions. Va entrar al Barça com atleta i cuidador de la gespa del Camp de les Corts l’any 1934 i ja no va marxar. Va ser massatgista per necessitat quan l’equip va marxar a Amèrica durant la Guerra Civil. L’entrenador O’Conell li va proposar viatjar amb l’equip durant una gira de 4 mesos. Va excel·lir en el desenvolupament de la seva feina amb les seves mans màgiques i una bondat profunda. Per les seves mans van passar les cames de César, Kubala, Morena, Manchón Luis Suárez i també els va fer de confident, va viure els seus problemes, aventures, glòries i va ser gairebé un pare per molts d’ells. Mai va fer públiques cap d’aquestes confidències. Al final de la seva carrera també va tractar Cruyff. Diuen que a la mitja part d’algun partit donava un cigaló de conyac o anís a algun jugador que necessitava treure’s de sobre els nervis i que els deia “Calla, bebe i échale cojones”.

Àngel Mur (fill) exfutbolista i fisioterapeuta del Barça del 1973 al 2006. Carles Bestit, doctor del primer equip, és qui el demana com a massatgista del primer equip per rellevar a son pare.  Per les seves mans van passar cracks que han fet història al club com Cruyff, Maradona, Schuster, Romario, Ronaldo, Ronaldinho… Durant la seva trajectòria ha acumulat un munt de records que guarda com un tresor, per exemple, un tros de la gespa de Wembley on vam guanyar la primera Champions o els guants d’Urruti del dia que vam guanyar la Lliga a Valladolid.

Francesc Anguera els jugadors li deien Papi per la seva relació amb ells. S’encarregava del material cuidant tots els detalls. Li va deixar el lloc a Txema Corbella.

Txema Corbella va estar al club durant 36 anys tenint cura del material. Va arribar al primer equip l’any 1982 i el van convidar a marxar l’any 2014. Va arribar l’any 1978 per ajudar a cuidar la gespa (era la feina del seu pare), l’any 1980 el van fer vigilant nocturn de l’estadi i al 1982 el van fer ajudant de Papi Anguera. Els jugadors li deien President.

Curiositats:

Els dos Àngel Mur van ser massatgistes també de la Selección Española.

Antoni Olmo va explicar un dia que durant una temporada, no recordo quina però era entre 1972 i 1974, els dijous jugaven un partit el Barça B amb el primer equip, sobretot els que no havien jugat diumenge, i un cop acabava el partit feien tots junts una costellada a La Masia que preparava Àngel Mur pare i pagava Rinus Michels. El motiu era premiar al B per guanyar el partit, així els esperonava per presentar candidatura a pujar al primer equip. Aquella temporada no van perdre cap partit i Michels va pagar cada setmana la costellada als dos equips.

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee