Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Justícia futbolística

En una final èpica i patida, el Barça es va sobreposar a totes les circumstàncies i va conquerir la Copa del rei davant d’un Sevilla combatiu.
Justícia futbolística
Justícia futbolística
En una final èpica i patida, el Barça es va sobreposar a totes les circumstàncies i va conquerir la Copa del rei davant d’un Sevilla combatiu.

Ja ens poden donar de totes bandes que nosaltres no defallim. I que vagin esperant. Quin partit! Una de les millors finals dels darrers temps; per la intensitat, per la incertesa, pel combat constant i per haver-la guanyat, perquè no dir-ho… Però és que aquest Barça se la mereixia més que mai.

Un Barça competitiu, decidit i sense donar el braç a tòrcer va lluitar durant tot el partit i ni l’àrbitre, ni la duresa del rival, ni el context el van saber reduir. Resistint, sense donar el partit per perdut, va lluitar fins al final; per tot això i per més, era just que fos reconegut com a campió. I al costat de l’equip, chapeau per l’afició blaugrana, incansable, incessant i incommensurable a l’hora d’animar a l’equip.

I d’entre els jugadors del Barça, hi va haver un nom que va sobresortir per damunt de la resta; el d’Iniesta. El seu partit va ser colossal i formidable. El capità va respondre davant de totes les exigències, va estar més que a l’altura i es va posar tot l’equip a l’esquena quan aquest ho va necessitar. Els seus controls determinants, el seu toc precís, el seu cervell privilegiat i la seva visió del joc panoràmica mereixen una menció d’honor. La seva obra d’ahir va ser majúscula i Don Andrés continua engrandint la seva llegenda. Encara té corda per estona.

A la banqueta, un Luis Enrique exultant és la millor imatge que il·lustra la lluita del Barça per arribar a conquerir el títol. Els seus salts i la seva intensitat a la banda i l’abraçada final amb Messi són símbols d’un Barça que ho dóna tot al màxim. D’un Barça que segueix creixent.

I una Copa, aquesta, que culmina una temporada històrica. Una campanya en què s’han aixecat quatre títols, s’ha conquerit una Lliga davant els dos finalistes de la Champions i s’ha sumat un altre doblet, el segon consecutiu --com només s’havia aconseguit en dues altres ocasions en la història del futbol espanyol--. Sense caure en provocacions, sense defallir davant l’adversitat que ha pessigat l’equip, mantenint-se ferm i amb el cap clar, aquest Barça ha assolit l’èxit. I va guanyar la final d’ahir per sacrifici, per compromís, per voluntat. Pel gen blaugrana que mai s’aixafa.

Deien que no teníem fam de títols, que no aconseguiríem res, que ja estàvem morts. Ho deien? Doncs ves per on, una vegada més --i ja he perdut el compte dels precedents-- s’han equivocat i s’han de tornar a menjar les seves paraules. I que continuïn així.

Perquè demà, culers, anirem al Camp Nou, i cridarem, animarem i celebrarem els èxits, que ens ho mereixem! I que se senti la veu de tots solemnement i clara. Cridem qui som i que tothom ho escolti. El cicle continua ben viu. I ja són deu anys de regnat.

PD: Em nego a fer cap comentari extra sobre l’àrbitre. Per fortuna, la seva actuació nefasta i pintoresca quedarà en l’anecdotari d’una final per emmarcar.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee