Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Incredulitat argentina

L’albiceleste, comandada per Leo Messi, ha tornat a caure en una final i continua sent incapaç de sumar un títol important. El ‘10’ del Barça ha anunciat que es rendeix.
Incredulitat argentina
Incredulitat argentina
L’albiceleste, comandada per Leo Messi, ha tornat a caure en una final i continua sent incapaç de sumar un títol important. El ‘10’ del Barça ha anunciat que es rendeix.

No ho puc entendre… Què passa? Com és possible que l’Argentina no aixequi el cap? El planeta futbol s’ha quedat en estat de xoc després de la final de la Copa Amèrica del Centenario jugada aquesta matinada. S’ha quedat estupefacte i ningú s’ho pot acabar de creure.

D’una banda, s’ha estès la incomprensió general davant la poca empatia que té el Futbol davant l’Argentina i com aquest castiga constantment l’albiceleste i, en especial, el seu capità. Són ja quatre finals perdudes en els últims sis campionats de seleccions i les tres darreres de manera consecutiva. Quin mal fa… Ningú s’esperava aquesta patacada, que ha arribat, de nou, als penals. I és que l’Argentina ha tingut a tocar els títols que ha perdut; les dues últimes Copes Amèrica s’han allunyat als penals i el Mundial va desfer-se a la pròrroga. Tan a prop i, alhora, tan lluny… Però només passen a la història els guanyadors.

I com a conseqüència del fracàs persistent, Messi ha pres una de les decisions més importants, transcendentals i impactants de la seva trajectòria. Plega. Se’n va de la selecció. Ho ha provat de totes les maneres, ho ha donat tot i sempre ha naufragat. I amb 29 anys ha decidit fer un pas al costat i renunciar a fer-se gran tot defensant el seu país. O almenys, de moment. Esperem que no s’acabi materialitzant pel bé del futbol, però sembla que, desafortunadament, és una elecció meditada i no hi ha marxa enrere.

I lligat a tot això, s’ha de veure com és de cruel el futbol i tot el que l’envolta… Dues tandes de penals i una pròrroga han condemnat l’Argentina. I Messi, ni amb la seva millor versió i tot i que ha enlluernat com pocs cops, no ha aconseguit conduir la seva selecció al triomf. I això que s’havia reconciliat amb l’afició després de tenir un paper molt destacat a la fase prèvia i el play-off, sent el segon màxim anotador, el principal assistent, el millor jugador en dos partits i elegit en l’onze ideal del torneig. Ho ha fet tot, però tampoc ha trobat la clau...

Doncs bé, serà llarg l’estiu a can Messi i esperem que el fracàs argentí no l’afecti de cara a la temporada amb el Barça. Mireu, Messi no ho pot tenir tot i després de ser reconegut com el millor de la història s’ha evidenciat que la participació amb l’Argentina és el seu handicap, un handicap que ja no serà capaç de resoldre… I em sap molt greu veure caure entre llàgrimes un futbolista que mai podrà dir que ho ha aconseguit tot com a futbolista. Amb el club és incombustible, això és evident, però amb la selecció s’ha desinflat. Com és el futbol…

I davant d’aquest fracàs, només hi ha una via per fer oblidar el naufragi de l’Argentina: ser tan gran amb el Barça que tothom ignori la resta. De moment, evidentment, va pel bon camí, però encara li queden anys al Camp Nou, uns anys que li poden servir per seguir engrandint la seva llegenda. I després del gerro d’aigua freda d’ahir és el que tots esperem.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee