Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Incendi sota control

La defensa blaugrana ha recuperat la contundència que va exhibir la temporada passada i ja ha demostrat que està preparada per protegir la porteria culer.
Incendi sota control
Incendi sota control
La defensa blaugrana ha recuperat la contundència que va exhibir la temporada passada i ja ha demostrat que està preparada per protegir la porteria culer.

De mica en mica, el perill es va minimitzant. Les crítiques que van néixer a l’agost dirigides despietadament cap a la defensa i la porteria blaugrana s’estan relaxant i sembla que la situació s’ha estabilitzat. Després d’un inici, és cert, una mica fluix i amb massa debilitats, els jugadors s’han sabut sobreposar i per una cosa o un altre els rivals ja no espanten tant; arriben menys, finalitzen poc i marquen gairebé gens --el Barça no ha encaixat cap gol en els últims quatre partits--.

I és que si mirem les dades, la diferència està clara. Fins ara, el Barça ha disputat dinou partits en totes les competicions: en els nou primers, dominats per un Ter Stegen que en va jugar sis, l’equip va encaixar setze gols (1,7 per partit); en canvi, en els deu últims, amb majoria d’un Claudio Bravo amb també sis, només set (0,7 cada partit). Un gol menys de mitjana. La feina dels porters s’ha perfeccionat, la fermesa dels defenses s’ha accentuat i, com a conseqüència, la xarxa de la porteria s’ha avorrit.

I a dalt, evidentment, Suárez i Neymar no paren quiets i s’han carregat l’equip a l’esquena per conduir-lo fins al lideratge. Des que va marxar Messi, l’equip ha disputat deu partits, n’ha guanyat vuit, ha caigut al Pizjuán i ha empatat a Villanueva de la Serena. Uns números que, francament, pocs ens esperàvem i que donen per extingida la Messidependència.

A més, la derrota del Madrid ahir al Pizjuán, obre la porta a un Clàssic apassionant. Perquè el Barça ja no hi arriba amb la pressió de guanyar-hi per no perdre pistonada respecte al seu rival, sinó que ho fa amb la tranquil·litat de saber que no s’allunyarà de la primera plaça en cas de derrota, i amb la certesa i l’esperança que vencent al Bernabéu es distanciaria a sis punts del Madrid, que podria caure en la tercera posició. Això ens porta a un Clàssic, d'aquí a quinze dies, ple d’emoció, i que esperem que pugui comptar amb Leo Messi entre els seus protagonistes.

De moment, doncs, a l’espera de visitar la capital, que suposarà una prova de foc per a la defensa blaugrana --recordem que l’any passat va ser Cristiano el primer a marcar gol a Claudio Bravo--, les fuites d’aigua que patia la defensa blaugrana s’ha contrarestat i el mal sembla aturat. Esperem que, d'ara endavant i d’una vegada per totes, l’incendi s’extingeixi definitivament.

PD: Amb l’aturada de seleccions, no esgarrem la feina feta que hem estat fent aquestes setmanes. Si us plau, que ningú es lesioni!

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee