Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Idees emmurallades

En un nou fiasco al Camp Nou, el Barça va deixar escapar dos punts valuosos que el distancien encara més del lideratge de la Lliga.
Idees emmurallades
Idees emmurallades
En un nou fiasco al Camp Nou, el Barça va deixar escapar dos punts valuosos que el distancien encara més del lideratge de la Lliga.

Erre que erre, però no hi va haver manera. Una vegada i una altra estampats contra Kameni, atac rere atac neutralitzats per la defensa malaguenya; i així durant 90 minuts. Una pel·lícula que ja és massa habitual al Camp Nou aquesta temporada i que fa que urgeixi una revisió dels esquemes per fer caure els murs que s'instal·len davant de la porteria rival. Les idees blaugrana es remullen, la pólvora queda desorientada i el camí a seguir perd a poc a poc la inspiració. Fem-nos-ho mirar.

Perquè el dissabte va ser un partit nefast. Tornant d'una aturada per seleccions i amb les absències d'un Suárez sancionat i un Messi malalt, Neymar no va ser suficient per tombar l'arsenal defensiu del sud; es va quedar sol en l'intent i no va tenir prou suports. Ni l'expulsió de Diego Llorente al minut 69 va mostrar la llum a un Barça impotent, apagat i massa fosc.

I el que més preocupa no és la incapacitat de reaccionar davant de rivals petits, que també, ni la poca imaginació tàctica que s'ha exhibit des de la banqueta per intentar contrarestar oponents ben posicionats, que també, sinó que el que a mi més m'espanta és l'accentuada bipolaritat d'aquest equip: un dia goleja el City de Guardiola i al cap de tres setmanes perd dos punts a casa amb el Màlaga... De moment, anem tirant. Ara bé, si la desconnexió arriba en un partit clau, ja serà massa tard.

Tot i això, al final, i entre una cosa i una altra, el Barça només és a quatre punts del Madrid i, en el Clàssic, pot retallar-ne tres. De nou, però, el problema serà la poca fiabilitat de l'equip i el fet que no puguem assegurar el triomf en cap escenari. Tenim temps per pensar i reaccionar, el món encara no s'ha acabat, però hem de despertar al més aviat possible.

I a banda dels aspectes esportius, aquesta és una setmana de bones notícies a can Barça. Per fi, després de molts anys patint a l'ombra, la taca vergonyosa desapareix de la samarreta blaugrana i un patrocinador ètic i innovador serà la capçalera del club per a les pròximes temporades. Gràcies, directiva! Un encert que trobàvem a faltar des de feia temps; però val més tard que mai. Així que cal reconèixer la bona tasca feta des del club i la conquesta d'un contracte de patrocini de grans dimensions. No tot és negre al Camp Nou...

PD: Més enllà que no sigui avantatjós pel Barça, de moment aquesta Lliga està sent més competida que mai. Entre el primer i el setè només hi ha deu punts de diferència i el Barça, per exemple, està a dos punts del Sevilla i a quatre del Vila-real i la Reial Societat. És el que portàvem reclamant des de feia anys, es presenten emocions fortes...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee