Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Culer cruel

I què té de dolent?

Per un any amb llibertat d'expressió
I què té de dolent?
I què té de dolent?
Per un any amb llibertat d'expressió

L'entrenador de l'Espanyol, Quique Sánchez Flores, va dir un bon dia del ja llunyà 2016, després d'un partidàs del millor jugador del món, que Messi era molt bo i que el seu fill li havia demanat la samarreta del crack argentí. Al cap d'uns dies, el tècnic blanc-i-blau va haver de demanar disculpes i perdó per si les seves paraules i els seus actes havien ferit la sensibilitat d'algun "perico". 

A veure, recapitulem. Primer, flipo per la manca de llibertat d'expressió que hi ha en aquest Estat, ja sigui amb les banderes, els xiuletts o, com ha passat en aquest cas, amb unes declaracions. Segon, ell només havia dit el que diuen tots els entrenadors del món, capitans, infants, famílies i jugadors, que Messi és el millor. I què té això de dolent? Com portar una bandera qualsevol en un estadi (sempre legal i democràtica), què té de dolent? Com xiular per expressar malestar, què té de dolent? 

Si Messi fos un jugador del Nàpols, del Manchester, del Borussia o del Porto, Sánchez Flores hauria d'haver demanat perdó? No, en cap cas. A més a més, no es pot dir la veritat? Està prohibit? I no vaig pas veure cap institució o estament esportiu d'aquest Estat que el defensés, en canvi sí que van justificar la violència dels aficionats del València quan van llençar objectes sobre els jugadors del Barça, acusats per la Liga Española de fer victimisme, com ens acusen sempre als catalans, sobretot quan parlem de peatges, infraestructures, dèficit fiscal, Renfe o llibertat d'expressió, sigui en un ajuntament o en un estadi.

"Los españoles somos iguales en derechos". I jo sóc Superman i ma tieta la Grossa de Cap d'Any.

 

 

Comentarios
Daniel Ruiz-Trillo
Escriptor, professor i blogaire. Autor de 10 llibres de poesia i 4 de contes. Un gran culer.
Els blogs

Messi va tornar a silenciar el Bernabéu i amb un gol a l'últim minut aviva la lluita pel títol de Lliga. El Barça encara té esperança!

Lee

Ahir vaig mencionar en el meu article que el Barça no podia deixar passar el últim tren que li quedava per lluitar per la Lliga. I l’ha...

Lee

Avui és un dia clau. Un cop eliminats a quarts de final contra la Juventus, i amb la Final de la Copa del Rey a l’horitzó, la victòria al...

Lee