Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Hi ha vida més enllà del Camp Nou

En una setmana en què el primer equip de futbol copsa totes les portades, no hem d’oblidar que el Barça també es fa gran gràcies a una construcció poliesportiva i multidisciplinària.
Hi ha vida més enllà del Camp Nou
Hi ha vida més enllà del Camp Nou
En una setmana en què el primer equip de futbol copsa totes les portades, no hem d’oblidar que el Barça també es fa gran gràcies a una construcció poliesportiva i multidisciplinària.

Situació estabilitzada. El Barça continua sumant victòries --ja en van onze a la Lliga-- i partits imbatuts, superat el rècord de Beenhakker, ja mira cap a la marca europea de la Juventus. De moment, avança cap a nivells més elevats amb mereixement però sense obstacles excessius i ja ha consolidat el seu joc. Tot en ordre.

Mentrestant, a pocs metres del Camp Nou, es viuen realitats paral·leles. I és que, com els culers sempre hem après de petits, el nostre club és més que això i supera les fronteres del futbol per estendre els seus tentacles esportius. Són moltes les seccions que abanderen el Barça i el duen arreu, amb uns colors que ens identifiquen. M’agradaria, però, fer zoom en dues d’elles.

D’una banda, dins el Palau Blaugrana, el Barça de bàsquet no passa pel seu millor moment. Una desfeta a la Copa del Rei sense precedents i uns resultats dubitatius a l’Europa League que fan que estigui a la corda fluixa només se salven pel rendiment a la Lliga ACB, que de moment encapçala. L’equip està sent inspeccionat sota lupa per l’afició i potser seia hora de començar a plantejar una renovació a fons i impulsar un projecte guanyador a llarg termini. Aquests jugadors i aquest entrenador, Xavi Pascual, han donat moltíssim al Barça i han obert una època daurada. Però sempre arriba un moment de tancar etapes i és recomanable fer-ho abans que ens enganxem els dits.

A més, la directiva ha anunciat que construirà el nou Palau Blaugrana, un projecte ambiciós, que es podria lligar a una reestructuració de la secció per intentar col·locar-la, de nou, a escala mundial no només en l’àmbit de les infraestructures. Per cert, personalment qüestiono la necessitat d’aquesta edificació, ja que no sé fins a quin punt obtindrà beneficis.

D’altra banda, més lluny, creuant el carrer d’Arístides Maillol, el futbol torna a agafar protagonisme, però ho fa en un rol inferior al que pertocaria a un planter com el blaugrana. La segona B es queda curta per un equip, el de Gerard López, que forma els futurs cracs culers, els jugadors que, en un futur, sostindran el Camp Nou. Tot i això, l’equip, després d’un inici francament decebedor, sembla que s’està recuperant i ja comença a plantejar-se les opcions d’aconseguir l’ascens. Seria important, perquè la salut del Barça B és la fortalesa futura del primer equip i cal preservar tant els valors de la Masia com la formació de futurs talents.

Aquestes dues columnes fan del Barça un club magnificent, però són només dues de les que basteixen l’edifici blaugrana. El club acumula rendiments desiguals, trajectòries diferents i ritmes competitius allunyats. Tot i això, totes les seccions blaugrana comparteixen una filosofia: competir amb la mateixa identitat, lluitar amb els mateixos valors i fer-se grans amb els mateixos colors. I tots hem de treballar en aquesta direcció.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee