Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Haurem de sobreviure sense ell

La notícia que espanta i que no volíem sentir ha arribat i ara, després de la lesió de Messi, necessitarem trobar solucionar per cobrir la seva absència.
Haurem de sobreviure sense ell
Haurem de sobreviure sense ell
La notícia que espanta i que no volíem sentir ha arribat i ara, després de la lesió de Messi, necessitarem trobar solucionar per cobrir la seva absència.

S’ha trencat i ara tocarà suplir-lo. Feia temps que Messi no es lesionava, que no l'espantaven els problemes físics i que estava sa i preparat. Després dels dubtes que va arrossegar amb Martino, i un cop es va haver recuperat amb Luis Enrique l’any passat, però, ara ha tornat a caure. Tornava a ser l’home indestructible fins que la fatídica jugada a l’àrea del Las Palmas el dissabte va trencar tots els esquemes.

Va ser al minut deu quan es va fer el silenci al Camp Nou, quan als culers se’ls va empetitir el cor i van contemplar preocupats com Messi abandonava el camp. Espantats, aterrits, conscients que allò tenia un gran significat. Perquè l'argentí serà fora dels terrenys de joc un llarg període de temps i es perdrà els propers tres partits de Champions i cinc jornades de Lliga: una tragèdia pel barcelonisme. Afortunadament, però, arribarà pel Clàssic.

I em preocupa que aquesta lesió el pugui penalitzar injustament de cara a la Pilota d’Or. Em preocupa que, com en els darrers anys, els dos mesos previs de Cristiano, si són bons, emmirallin als encarregats de prendre la decisió i s'oblidin de la temporada estratosfèrica que va fer Messi en la campanya anterior. Està clar que és l’argentí qui es mereix la distinció.

Més enllà d’això, però, en els propers compromisos, Luis Enrique haurà de suplir Messi d’alguna manera, i les opcions no són abundants. Munir i Sandro són els únics recanvis naturals i ja s’ha vist que, de moment, no acaben d’estar a l'altura. A partir d’aquí, podria experimentar amb la plantilla i buscar solucions alternatives. Neymar, per la seva banda, haurà de fer un pas endavant i adoptar el rol i les responsabilitats que tenia l’argentí.

L’equip, davant l’absència del millor del món, haurà de fer mans i mànigues per evitar que la seva baixa es noti. Amb més intensitat, més esforç i més consciència col·lectiva. És indiscutible que sense ell al camp moltes coses seran diferents, però serà missió del grup de jugadors minimitzar les conseqüències. De nou, en aquest inici de temporada desastrós, sobreviure torna a ser la prioritat. Ara, sense el més gran. Si quan torna hem resistit, haurem guanyat molt!

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee