Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / EN UN MOMENTO DADO

FINS ON ARRIBAREM?

Malgrat la Sentència Penal a favor de l’exhibició d’estelades, la Policia Nacional i els Membres de Seguretat van requisar la bandera independentista fora i dins el Vicente Calderón. Daniel Kahl, natural de Berlín, resident a Barcelona des de fa molts anys i soci del FC Barcelona li va ser negada la seva entrada a la Final de la Copa del Rey per portar una estelada i per la seva condició d’estranger. La entrada estava al seu nom com a soci agraciat al sorteig.
FINS ON ARRIBAREM?
FINS ON ARRIBAREM?
Malgrat la Sentència Penal a favor de l’exhibició d’estelades, la Policia Nacional i els Membres de Seguretat van requisar la bandera independentista fora i dins el Vicente Calderón. Daniel Kahl, natural de Berlín, resident a Barcelona des de fa molts anys i soci del FC Barcelona li va ser negada la seva entrada a la Final de la Copa del Rey per portar una estelada i per la seva condició d’estranger. La entrada estava al seu nom com a soci agraciat al sorteig.

Avui m’agradaria parlar de futbol. Però no puc. Hi ha coses més importants. Evidentment que estic content per la consecució de la 29a Copa del Rey, la tercera consecutiva i la 5a en 9 temporades. Efemèride que suposa el novè títol de l’era Luis Enrique i el títol número 30 en els últims 12 anys. Demà faré una valoració més esportiva del que ha significat aquesta Copa i el que cal esperar en el futur.

Avui vull denunciar una injustícia. Un cas de xenofòbia. Un cas de violació de l’aplicació d’una resolució judicial a favor de l’exhibició de l’estelada. Un cas que dóna encara més motius als que donen suport a la independència. Un cas que dóna encara més motius a les persones que no ho comparteixen, però que exerceixen l’ús de la raó. Un cas que dona molt que pensar.

Com molts saben, sóc culer, soci abonat, i actualment visc a Berlín. Però també hi ha casos semblants, però a la inversa. Com el d’en Daniel Kahl, natural de Berlín i que resideix des de fa anys a Barcelona i és soci del FC Barcelona. La seva integració a la cultura catalana és tal, que, a més d’estar casat amb una catalana, demostra un superb domini de la llengua catalana. El nostre amic, va ser víctima d’una gran injustícia el passat dissabte a Madrid quan es disposava a accedir a l’Estadio Vicente Calderón. I és tal el seu domini del català, que citaré el que va passar amb les seves paraules literals.

“A l'hora d'apropar-me a l'estadi vaig estar acompanyat de dos amics alemanys i al moment de passar el control d'entrades vaig passar com a últim de nosaltres tres. Vaig portar una motxilla petita i, el fet que va resultar un problema, una estelada penjada a l'esquena. Revisar de la motxilla va trigar tant que vaig cridar els meus amics demanant que m'esperin. Ja em miraven amb mal ulls per la bandera, però a l'assabentar-se que sóc estranger, em demanen la documentació, els ensenyo el meu DNI alemany, comencen de preguntar-me que significatiu té l'estelada i per què la porto.

Els contesto que és només una bandera i de seguida em veia envoltat d'uns quants policies nacionals i seguretat de l'Estadi. Tornen a demanar-me l'entrada per comprovar-ne la titularitat (cas afirmatiu ja que sóc soci i vaig ser agraciat al sorteig) i me la van requisar. Entre el demanar que em tornessin l'entrada les repetides preguntes per el perquè de la bandera m'obliguen d'acompanyar-los a fora, on em trobo amb encara més policies.”

La situació es va tornar encara més surrealista quan els policies, segons en Daniel, van comentar que "hoy no hay partido para ti". Daniel assegura que en cap cas va perdre els nervis i que va demanar explicacions i també a algú que parla anglès, “perquè no domino el castellà i no volia provocar parlant-los en català.

Però ja no hi havia manera de tranquil·litzar la situació i em van obligar de sortir del recinte de l'Estadi. Un Policia Nacional va agafar-me el braç ben fort acompanyant-me cap a la sortida, em va tornar el DNI i, quan vaig preguntar per la meva entrada, em va acomiadar amb les paraules "cállate y lárgate, no queremos volver a verte" amb el braç aixecat amenaçant de donar-me un cop.”

Sincerament, conec personalment en Daniel i confio totalment en les seves paraules i en la seva reacció de serenitat, com bon alemany. Jo mateix vaig ser testimoni de episodis semblants on Policies requisaven estelades, símbol que no és anticonstitucional, dins i fora del Vicente Calderón. Denuncio des d’aquí totalment aquest fet, i la passivitat de la Policia espanyola vers els símbols prohibits. Com per exemple, la bandera de l’Espanya franquista. A més, i tal com va recordar el President Puigdemont, hi a una sentència penal espanyola que condemna la censura contra l’estelada. No podem demanar l’aplicació de la Llei quan l’autoritat en fa cas zero.

És més que evident que mai no s'ha de generalizar i estendre aquestes actitutds a tots els membres de Seguretat de l'Estat. Però el que va passar el passat dissabte és un cas molt greu, i preocupant, d’abús de l’autoritat. I el que és pitjor, un exemple denigrant d’intolerància, discriminació, i atemptat contra el dret de la llibertat d'expressió. “Atado y bien atado”.

 

"Estic en desacord amb el que dius, però defensaré fins a la mort el teu dret a dir-ho" (Evelyn Beatrice Hall)

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee