Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS SPORTING
FC BARCELONA VS SPORTING
TUIT: Perquè pleguen els entrenadors tot i tenir molt bons resultats @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Perquè pleguen els entrenadors tot i tenir molt bons resultats @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Avui, al final de la roda de premsa després del partit, Luis Enrique ha dit que plega. Els arguments em van recordar molt als que va donar Pep Guardiola quan va marxar i ho resumiría en que s’ha cansat.

Suposo que s’ha cansat de moltes coses però, sobretot, de l’entorn que deia Cruyff. ¿Quans cops la factoria ha donat per perduda aquesta lliga? ¿Quants cops en roda de premsa se li ha preguntat si la lliga estava perduda? Quants cops s’ha questionat l’alineació? Ahir, tot i guanyar per 5 gols de diferència, se li va preguntar pel mal joc de l’equip i Luís Enrique ho va recalcar dient “siempre el dato negativo” o alguna cosa per l’estil.

És cert que el culer és pesimista de mena però un periodista hauria de ser imparcial a l’hora de fer la seva feina. Quan jo faig la meva, treballo per gent que no m’agrada però no per això els faig quedar malament o intento que quedin malament o critico el que fan o diuen. Faig la meva feina i punt.

Sempre repetim les conductes i potser no estem fent un gran joc aquests darrers partits però crec que tenim una gran plantilla i un gran entrenador. Ja ho pensava quan ens entrenava Guardiola i em va saber molt de greu que marxés pels mateixos motius pels que ara marxa Luis Enrique.

Ara el problema és saber quí vindrà. Dels noms que sonen no crec que cap sigui millor que Luis Enrique. Valverde no crec que deixi el Bilbao. Perquè hauria de deixar d’entrenar un equip que ho està fent força bé, on la pressió no és excessiva, on els resultats no són el que mana, on viu tranquil, on treballa a gust… Deixarà tot això per venir aquí i rebre dur quan perdi el primer partit. Deixarà Sampaoli el Sevilla? És més probable però a quin preu. Deixarà d’entrenar el Sevilla on està fent una gran temporada per venir al Barça i que el facin fora si perd tres partits seguits. La temptació de venir és molt gran però si guanyant gairebé tot marxes per esgotament t’hauria de fer pensar abans de decidir donar el sí.

Un altre factor a tenir en compte. Vols venir a un club on setmana rera setmana hi ha polèmica arbitral en contra (directament o indirecta). On et posen horaris que no respecten el mínim descans. On tot el teu esforç per guanyar i tot l’esforç per concentrar-te i preparar el partit te’l maten amb decisions polèmiques que fan que perdis el control. Tot això també afecta al joc. Els jugadors i els tècnics no són màquines, són persones que tenen sentiments i que els afecten les coses. De vegades en parlaments d’alguns periodistes sembla que això ho obliden.

No m’agrada gens com es fa ara el periodisme esportiu. No puc veure ni un segon programes nocturns d’esports que semblen barres de bar a altes hores de la matinada amb gent que ha begut de més. D’un programa esportiu espero una anàlisi del joc, de les tàctiques, de tot el que no hem vist, repeticions dels gols, de les jugades polèmiques però de manera imparcial, no ensenyant o modificant imatges per enganyar.

Crec que tot això s’arreglarà amb l’arbitratge virtual? Doncs no perque no confio en la gent que decidirà, ja hem tingut exemples de com no són capaços de decidir correctament quan s’ha fet servir. De tota manera, si ens els programes de resums o a les repeticions durant el partit ja no són capaços de decidir correctament tot i estar veient-ho. El dia del gol contra el Betis, per exemple, el periodista de BeIn li diu a Luis Enrique en el flash interview post partit “parece que el balón podría haber entrado” i la cara de Luis Enrique fa que el periodista rectifiqui gairebé inmediatament. Si en una jugada tan clara generen dubtes, imagina’t amb una realment dubtosa!

Perquè en el nostre club seria impensable una carrera de gairebé 30 anys com la d’Alex Ferguson, per exemple.

Salut i èxits !!!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee