Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS REAL SOCIEDAD
FC BARCELONA VS REAL SOCIEDAD
TUIT: “El Cholo” Sotil i el 0 a 5 al Real Madrid. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: “El Cholo” Sotil i el 0 a 5 al Real Madrid. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

La temporada 1973-1974 tenia com a equip titular Sadurní, Rifé, Torres, Costas, De La Cruz, Juan Carlos, Rexach, Asensi, Cruyff, Sotil i Marcial.

El partit més inoblidable de la temporada va ser al Bernabeu on el Barça va guanyar per 0 a 5. Abans de començar el partit hi va haver la primera sorpresa, Sadurní no va saltar com a titular per una indisposició i va ser Mora l’encarregat de defensar la porteria. La seva preocupació era que l’equip confiés en ell així que els va demanar confiança per aconseguir jugar com un equip i guanyar.

Feia tretze anys de l’última Lliga i aquesta temporada semblava que es podia guanyar. El fitxatge de Cruyff pel Barça, gràcies a Vic Buckingham i a rebutjar l’oferta del Madrid que era la preferida de l’Ajax, el va fer erigir-se com a líder de l’equip i els va fer guanyar en confiança. El Barça era un equip amb excel·lents jugadors però sempre hi havia alguna cosa que impedia aconseguir el títol de Lliga, sempre!.

El Barça no va començar bé però mica en mica es va anar fent l’amo del partit. Asensi va fer dos gols, un Cruyff, un Juan Carlos i un Sotil, que quan va començar a córrer pel celebrar-lo Cruyff el va agafar pel coll i no el va deixar que ho fes.

El Barça amb aquest triomf es savia campió i deixava al Madrid a la meitat de la taula. El vestidor va ser una festa, al sortir els van apedregar l’autocar però no van fer mal a ningú, la gent els va anar a esperar a l’aeroport i Canaletes bullia.

L’equip va jugar com un equip i això els va fer ser molt superiors al Madrid. Rexach va declarar que després del cinquè gol el Bernabeu va enmudir.

Curiositats:

El públic del Bernabeu els va acomiadar amb aplaudiments.

Rifé va anar amb un grup de jugadors a posar una bufanda a La Cibeles.

El primer fill de Sotil es diu Johan, contradient que entre el Cholo i Johan hi va haver una mala relació.

Sotil va trucar a la seva mare al guanyar la Lliga i va dir-li una frase que s’ha fet famosa i perdura en el temps “Mamita, campeonamos!”.

Salut i èxits !!!!!!!

Comentarios
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee