Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS REAL MADRID
FC BARCELONA VS REAL MADRID
TUIT: Quan els periodistes esportius eren un referent i tan respectats com els periodistes “seriosos” @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Quan els periodistes esportius eren un referent i tan respectats com els periodistes “seriosos” @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

 

No sé quan va canviar l’actitud dels periodistas esportius, no en sóc conscient, però la veritat és que ja només segueixo uns determinats periodistes d’uns determinats mitjans.

 

Abans només podies seguir els partits escoltant la ràdio i la persona que els narrava era els teus ulls, per tant, era molt important que expliqués el que passava. Ara, puc veure tots els partits per tv i ja no caldria escoltar ningú però m’agrada que m’expliquin coses en les que jo no em fixo o que, si sóc a l’estadi, no arribo a veure bé.

 

El periodisme en general ha canviat molt. Ara tot està enfocat a buscar molta audiència i si per aconseguir-ho s’han de saltar el codi ètic doncs endavant.  

 

Alguns periodistes intenten desestabilitzar i crear problemes al vestidor, difonen rumors, expliquen notícies de manera interessada, mitges veritats… i els deixem fer i no es fa res per aturar-ho. Quan Luis Enrique respòn de manera irònica o amb monosíl·labs s’enfaden i el critiquen però jo l’entenc. Jo en el seu lloc potser encara seria pitjor!

 

Si es guanya la Lliga el que val més és la Champions, si es guanya copa és un trofeu menor, si es guanya la Lliga i la Copa té menys valor que si guanyes la Champions. Doncs jo no estic d’acord. La Lliga és molt important perque és el torneig que certifica quin equip ha estat més regular durant tota la temporada. No guanyarà mai la Lliga un equip que no hagi fet bons resultats durant l’any. A la Copa i la Champions la cosa no té tan a veure en ser regular sinó que té més a veure amb el fet de fer un molt bon partit a les eliminatòries a partir de vuitens. Fins i tot sense guanyar cap partit pots ser campió de la Champions si ets bo xutant penals! De fet, ara que hi penso, tenim un exemple ben recent d’això que dic. Portugal va guanyar l’Eurocopa guanyant pocs partits i entrant a la fase d’eliminació sense haver-ne guanyat cap.  

 

Un altre tema és preguntar-se perquè és tan diferent la prensa catalana de l’espanyola? ¿Perquè la prensa espanyola ataca i menteix i la prensa d’aquí no desmenteix ni replica? ¿Perquè deixem que es malparli dels nostres tot i tenir la veritat a les nostres mans? Crec que de vegades ens passem de correctes i algun cop hauríem d’embrutar-nos per tallar aquest atac constant cap al nostre equip. A la prensa de Madrid li està sortint molt bé aquesta estratègia i aconsegueixen l’objectiu d’influir en l’arbitratge, en la federació, en tots els estaments que poden influir en un resultat. Aquí som especialistes en criticar en excés els nostres i en buscar problemas on no n’hi ha.

 

M’encantaria que les coses tornessin a ser com abans. Que els periodistes deixessin de banda els seus colors i favoritismes i fessin la seva feina com ha de ser igual que la fem la resta de mortals però ho veig molt difícil. Quina pena.

 

Una cosa però sí que tinc molt clara i ningú farà que canviï d’opinió. Diguin el que diguin Messi és el millor jugador de tots els temps i juga en el millor club de tot el món!

 

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee